Päävalmentaja Pieti Poikola on kutsunut kaksi pelaajaa lisää Taipein universiadeihin valmistautuvan Suomen miesten haastajamaajoukkueen vahvuuteen. Kutsun saivat viime kaudella Korisliigaa Lapualla pelannut Marius van Andringa, 23, sekä USA:n yliopistoliiga NCAA:n kakkostason West Floridaa edustava Henri Ventoniemi, 21.

MaSu-Basketin kasvatteihin lukeutuva 189-senttinen van Andringa urakoi viime kaudella Lapuan Kobrille 7,3 pistettä ja 2,1 levypalloa ottelua kohden edustettuaan sitä ennen kahden kauden aikana liigatasolla Kataja Basketia. Van Andringa palkittiin keväällä 2015 Korisliigan vuoden tulokkaana.

207-senttinen, elokuussa 22 vuotta täyttävä Hyvinkään Pontevan kasvatti Henri Ventoniemi pelasi Suomessa viimeksi kaudella 2014-15, jolloin hän tilastoi BC Nokialle miesten Divari A:ssa 5,6 pistettä ja 2,4 levypalloa per peli. Päättyneellä kaudella Ventoniemi pelasi West Floridan paidassa 22 ottelua 1,5 pisteen ja 0,5 levypallon keskiarvoilla 4,8 minuutissa ottelua kohden.

– Van Andringalla on yksi koripallopelin tärkeimmistä erikoisominaisuuksista, huippuluokan heittotaito. Hän on pelannut jo useamman vuoden Korisliigaa merkittävässä roolissa hyvissä joukkueissa ja olen aina pitänyt hänen ennakkoluulottomasta tavastaan pelata koripalloa, kehuu Poikola Koripalloliiton tiedotteessa.

– On mielenkiintoista nähdä, miten vuodet Yhdysvalloissa ovat hioneet Henri Ventoniemen lahjakkuutta. Harjoitusraportit kuluvalta kesältä lupaavat hyvää. Henri on kulkenut koko maajoukkuepolun, pelasi hyvällä tasolla U20-kisoissa jo kolme vuotta sitten ja sai kehuja myös aiemmilta maajoukkuevalmentajilta.

Suomen miesten haastajamaajoukkueen kokoonpano on nyt 18 pelaajan vahvuinen.

Haastajamaajoukkue kohtaa Viron kahdesti Lohjan Kisakallion Susi Training Centerissä valmistavissa maaotteluissa 9.-10.8. Lisäksi Suomi pelaa Taipeissa kaksi valmistavaa maaottelua ennen universiadien alkua.

Omassa universiadien alkulohkossaan Suomi kohtaa Saksan, Kanadan, Japanin, Norjan ja Hong Kongin. Universiadit pelataan 19.-30.8.