Kouvot on solminut vuoden mittaisen juniorisopimuksen 16-vuotiaan Henri Permannon kanssa.

7-vuotiaana koripallon aloittanut Permanto on Peli-Karhujen kasvatti, mutta siirtyi jo minipoika-ikäisenä KTP:n riveihin. 195-senttinen laiturin paikalla viihtyvä Permanto on pelannut B-pojissa yhteensä 41 ottelua tehden keskimäärin 16.4 pistettä ja ottaen 8.9 levypalloa ottelua kohden. Toistaiseksi nuorukaisen uran huippuhetki oli keväällä 2017 KTP:n paidassa voitettu B-poikien Suomen mestaruus. Permanto on pelannut viisi nuorten maaottelua.

– Otan luonnollisesti innoissani tarjotun juniorisopimuksen vastaan. Tulen odottavilla ja positiivisilla mielillä Kouvoihin. Haluan kehittyä pelaajana ja uskon, että Kouvojen valmentajat voivat auttaa minua siinä. Odotan tulevalta kaudelta kovia treenejä ja pelejä, ammattilaisuralle tähtäävä Permanto toteaa Kouvojen sivuilla.

Permannolla onkin tiedossa jo ennen uuden kauden alkua tärkeimmät kehittämiskohteet samoin kuin vahvuudet.

– Pystyn pelaamaan pelipaikoille 2-4, olen hyökkäyspäässä monipuolinen ja minulla on hyvä pelisilmä. Haluan erityisesti kehittää puolustuspelaamista ja fyysisiä ominaisuuksia.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen näkee tulokkaassa paljon potentiaalia.

– Henriltä löytyy luontaista ymmärrystä peliin ja erilaisia ratkaisumalleja korintekoon. Näkee, että hän on viettänyt paljon aikaa pallon kanssa harjoituksien ulkopuolellakin. Tempon nosto harjoittelussa ja fyysisten ominaisuuksien parantaminen ovat tulevan kauden pääteemoina, Lehtonen kertoo.