Suomen koripallomaajoukkue aloitti harjoitusottelut niukalla 81-85 (29-40)-tappiolla Latviaa vastaan. Susijengin etevin oli ”Spin Doctor” Gerald Lee, joka viimeisteli vetreillä jaloilla ja silkkisillä hansikkailla 21 pistettä, repi 4 levypalloa ja jakoi kolme korisyöttöä.

Päävalmentaja Henrik Dettmann oli syystäkin loukkaantumisista kärsineen Susijengi-sentterin otteista mielissään.

– Nyt kun Junnu on terve ja kunnossa, hän pääsee käyttämään luonnollisia taito-ominaisuuksiaan. Kaiken, mitä Junnu tekee, hän tekee taidolla. Kun hänellä on nopeus mukana, eivät kankeat isot miehet pysty häntä pysäyttämään, Dettmann virkkoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meillä, kuten vastustajallakin näkyi, että kyseessä oli kauden ensimmäinen peli. Olimme puolustuksessa askeleen perässä, välillä liian aggressiivisia ja välillä liian passiivisia. Kun saimme päälle riittävän energian, pääsimme peliin mukaan, Dettmann kiteytti pelin.

Fiifi Aidoo (0/0) ja Matti Nuutinen (4/1) ansaitsivat Dettmannin kehut puolustusenergiasta vaihtopenkiltä. Pisteistä Leen lisäksi vastasivat Erik Murphy (14/4), Shawn Huff (10/4/3 syöttöä), Sasu Salin (9/3) ja hyvän pelin pelannut Carl Lindbom (8/5).

– Tänään oli hyvä flow pelaamisessa. Äiti täytti 60 vuotta, niin se johtui siitä, Lindbom virnuili.

Susijengi-debytanteista Topias Palmi jäi tamperelaisyleisön hurrauksista huolimatta pisteittä, mutta Murphyn veljeskatraan keskimmäinen Alex avasi pistehanansa yhdellä kolmosella.

– Nautin joka hetkestä, jonka olin kentällä. Päästimme alussa Latvian karkuun, mutta sitten näytimme hyvää peli-ilmettä, jatkoimme taistelua ja pääsimme pelaamaan voitosta. Oli todella makeaa pitää tätä Susijengi-paitaa päällä, Alex Murphy sanoi.

Tampereen jälkeen Susijengi matkustaa ensi viikonlopuksi Pietariin, jossa Suomi kohtaa viikonlopun aikana Venäjän ja Israelin.

– Meillä on vanha jengi kasassa, ensi viikolla lähdetään Venäjälle ja ollaan taas vähän valmiimpia. Meillä on ihan riittävästi aikaa ennen kisoja, Salin nyökkäsi.