Susijengin takamieslupauksella hyvä kausi USA:ssa – ”Pelit alkoivat rullata ihan hyvin”

© Kuva: Getty Images

Viime kesänä miesten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt Fiifi Aidoo taistelee parhaillaan paikasta EM-kisajoukkueessa. Viime kaudella Aidoo pelasi ensimmäisen kautensa USA:n yliopistosarjassa Grand Canyonin riveissä.

Aidoon tulokaskausi Grand Canyonin yliopistossa NBA-legenda Dan Majerlen alaisuudessa oli haastava kaikkine ylä- ja alamäkineen, mutta kuukaudet Arizonan aavikolla kasvattivat. Alkukauden vaikeuksista selvittyään Aidoo kellotti tulokaspelaajalle mukavat 16 minuuttia ottelua kohden 4,6 pisteen ja 2,1 levypallon keskiarvoilla.

– Syksyllä oli tosi vaikeaa. En tuntenut ketään, enkä ollut vielä mukautunut joukkueen pelityyliin. Menin suoraan treeneistä ja koulusta kämpille, Aidoo kuvailee Koripalloliiton sivuilla.

– Kun aloin viimein tuntemaan ihmisiä ja systeemiä, pelit alkoivat rullata ihan hyvin ja sain ihan kivasti peliaikaa ekan vuoden opiskelijaksi. Syksyllä on hyvä palata jenkkeihin, kun tietää, mitä odottaa.

Grand Canyonissa pelaaminen on Aidoolle viimeisin osa laajempaa kehityskaarta. Siirtyminen Visa-Basketista HBA-Märskyyn ja Suomen nuorisomaajoukkuejärjestelmään oli edellinen jättiharppaus.

– Siirtyessäni Visa-Basketista HBA-Märskyyn olin tottunut lähinnä pelaamaan 1-1-korista palloskriineistä. Vasta HBA:ssa opin oikeasti, miten joukkueen hyökkäystä organisoidaan, miten takamiehenä pelataan ja miten pystyn luomaan itselleni luotettavan heiton, Aidoo kuvailee.

– Grand Canyonissa koutsi antoi ekalla kaudella aloitteen siitä, että minä voisin aloittaa laidassa, ja minä koin omilta edellytyksiltäni pystyväni siihen. Minun omat esikuvat ovat itse enemmän takakentällä: Mike James ja Russell Westbrook, James Harden ja Damian Lillard.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.