Susijengin nuorisokaartiin kuuluva Fiifi Aidoo on uinut hyvin sisään joukkueeseen. Aidoo oli mukana jo viime kesän leirityksessä hetken aikaa, mutta on tänä vuonna ollut mukana alusta lähtien.

Pidempi valmistautumisaika on antanut Aidoolle mahdollisuuden ammentaa oppia Suomen parhailta pelaajilta ja valmentajilta.

– Minä yritän vain kuunnella, mitä näillä jätkillä on sanottavaa. Vaikkapa Teemu Rannikko on pelannut tätä lajia niin kauan, että on ihan pakko pysyä tarkkana ja ottaa omaan peliin mukaan kaikki, mitä se neuvoo.

– Minä rakastan muutenkin näitä kaikkia jätkiä. Meillä on Sasun (Salin) kanssa aika hyvä side muodostumassa. Meillä on handshaket ja kaikki valmiina, katsotaan vielä mitä siitä kehkeytyy, Aidoo hehkuttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Täysin ilman kommelluksitta Aidoo ei ole kesästä välttynyt. Ennen Lauri Markkasen liittymistä kokoonpanoon on Aidoo muodostanut yhdessä toisen 1996 syntyneen, Samuli Niemisen, kanssa joukkueen nuorimman pelaajan duon. Perinteisesti nuorukaisille kuuluu joukkueessa pallopojan vastuu.

– Yhtenä päivänä unohdettiin kerätä pallot treenien päätteeksi, ja joukkueen vanhemmat pelaajat piilottivat pallot ruokalan takaosaan, mistä mä ja Samuli jouduttiin juoksemaan ja keräämään ne takaisin seuraavien treenien alkaessa. Ainakin tiedän, etten tee sitä virhettä enää, jatkaa Aidoo nauraen.

Nuorten maaotteluita viime vuosina seuranneet ovat huomanneet, että Aidoolla on aina mukanaan monikymmenpäinen fanijoukko, joka koostuu hänen ystävistään ja perheenjäsenistään. Aidoo nostaakin perheen korkealle jalustalle.

– Kavereille ja perheenjäsenille on iso juttu nähdä joku perheenjäsen tai tuttu pelaamassa näin korkealla tasolla. Ilman perhettä elämässä ei olisi mitään järkeä. Nyt vanhempana olen tajunnut, että pelaamalla korista voin auttaa myös perhettäni. Siinä on minulla yksi iso tavoite.