Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi A-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä saappaat jalassa Ranskalle loppunumeroin 66-58 (34-33). Tappion vuoksi Suomi pelaa EM-kisojen sijoista 9.-16.

Ranska johti peliä alusta lähtien, mutta Sudenpennut kykeni pysymään iskuetäisyydellä aivan loppuminuuteille saakka. Vajaa minuutti ennen loppusummeria Suomella oli mahdollisuus tasoitukseen kolmosella, mutta heitto pyörähti raudoista ohitse. Ranskan oma kolmosyritys taas naksahti toisessa päässä sukasta sisään ja peli oli käytännössä taputeltu.

– Tappio saappaat jalassa. Tiesimme Ranskan jo etukäteen valtavan kovaksi nopeiden hyökkäysten ja hyökkäyslevypallojen joukkueeksi. Muutimme peliin puolustuksen taktiikkaa ja pyrimme estämään vastustajan nopeat hyökkäykset suojelemalla korin alustaa vastoin normaalia tapaa, jossa painostamme koko kentällä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi Koripalloliiton sivuilla.

– Valtaosin meidän puolustus toimi erinomaisesti, mutta valitettavasi kummankin puoliajan alut olivat huonoja. EM-kisoissa on hurjan vaikea voittaa, jos päästää vastustajan jo alussa johtoon.

Suomen ykkösnimi oli jälleen Mikael Jantunen, joka heitti 8 pistettä ja repi peräti 18 levypalloa, joista kahdeksan hyökkäyspäässä. Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät Miika Heinonen (16/4/6 syöttöä/3 riistoa), Ville Tahvanainen (11/2) ja pitkien ranskalaissenttereiden seassa erinomaisesti taistellut Tuukka Jaakkola (10/5).

Tappion vuoksi Sudenpennut pelaa perjantaina 4.8. EM-kisojen sijoista 9.-16. ja on täten pudotusuhan alla B-divisioonaan. Perjantaina vastaan astelee Montenegro.

– Nämä ovat niin hienoja pelejä ja kokemuksia, että myös ’00- ja ’01-ikäluokat ansaitsevat mahdollisuuden. Minimitavoite on siirtää viestikapula eteenpäin, Lohikoski kertoo.

Ottelutilastot