Erinomaisen valmistautumisjakson pelannut Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hakee nousua A-divisioonaan B-divisioonan EM-kisoissa Dublinissa. Sudenpennut saa vastaansa avauspelissään Luxemburgin, jonka lisäksi samassa alkulohko A:ssa Suomen kanssa pelaavat Puola, Portugali, Bulgaria ja Viro.

Suomen valmistautumisjakso on ollut menestyksekäs, kun PM-kisoissa suomalaiset pääsivät huuhtomaan kultaa voittaen jokaisen ottelunsa. Valmistavissa maaotteluissa kesän ainoa tappio tuli viime sunnuntaina Espanjaa vastaan, mutta jo maanantaina Sudenpennut pesi turkkinsa ja selätti espanjalaiset. Kokonaisuudessaan 18-vuotiaat tytöt voittivat valmistautumisjaksonsa aikana viisi A-kisajoukkuetta: Espanjan, Venäjän, Latvian, Liettuan ja Ruotsin.

– Valmistautumisjakso oli oikeastaan niin hyvä kuin vain voi olla. Erittäin hyviä vastustajia ja peli kehittyi jatkuvasti. Yhtä kaikki, muutkin joukkueet ovat varmasti valmistautuneen hyvin, joten nyt se punnitaan, että millä tasolla meidän peli on, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi kohtaa perjantaina Luxemburgin, lauantaina Portugalin ja sunnuntaina Viron. Yhden päivän levon jälkeen vastaan tulevat tiistaina Puola ja keskiviikkona Bulgaria.

– Alkulohko vaikuttaa kovalta. Luxemburg on aina arvoituksellinen, Viro on jo tuttu, mutta Portugali ja Puola on ennakko-odotuksilla ne kovimmat vastustajat. Kahden parhaan joukkoon pitäisi selviytyä. Se on ensimmäinen tavoite, Oja sanoo asettaen nousun A-divisioonaan koko kisojen päätavoitteeksi.