Korisliigan hallitseva mestari Kataja julkisti kovan pelaajahankinnan, kun Susijengin mukana EM-paikasta taisteleva Alex Murphy teki sopimuksen joensuulaisseuran kanssa. Murphy aloittaa näin USA:n yliopistouransa jälkeen ammattilaisuransa Suomesta.

Murphy odottaa innolla tulevia haasteita.

– Pelaaminen ammattilaisena on aina ollut unelmani. Kun se nyt on totta, olen todella iloinen siitä että seuraava etappi matkallani on niinkin hieno joukkue ja organisaatio kuin Kataja Basket, Murphy kertoo Katajan sivuilla.

– Seuran historia puhuu puolestaan: Joensuussa on voittamisen kulttuuria. On upeaa päästä osaksi sitä. Juuri tämä oli yksi iso syy päätökselleni.

– Valmentaja Gibsonin kanssa käymäni keskustelut vakuuttivat myös. Hän on erittäin miellyttävä, osaava henkilö ja esittämänsä ajatukset tulevasta kaudesta ovat innostavia.

Murphy tiedetään monipuolisena pelurina, joka pystyy rankaisemaan vastustajaa sekä läheltä että kaukaa ja tuo atleettisuudellaan tärkeitä elementtejä molempiin päihin kenttää.

– Olen valmis tuomaan joukkueeseen taitoa ja monipuolisuutta sekä hyökkäys- että puolustuspäähän. Haluan myös johtaa joukkoja esimerkilläni. Tulen tekemään kaikkeni sen eteen että näkisitte parasta osaamistani ja sitä kautta voittaisimme otteluja, Murphy painottaa.

– Vaikka edessä on vasta ensimmäinen kauteni ammattilaisena, uskon, että tulen olemaan luottamuksen arvoinen.