Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on asettanut Kouvoissa viime kaudella pelanneen Steven Pledgerin kahden vuoden toimintakieltoon.

Pledger antoi positiivisen, amfetamiinia sekä higenamiinia sisältäneen dopingnäytteen 24.2. ja Suomen Urheilun Eettinen Keskus (SUEK) asetti hänet väliaikaiseen urheilun toimintakieltoon 6.4.

SUEK on sittemmin 19.7.2017 todennut, että kyseessä on dopingrikkomus, minkä jälkeen tapaus siirtyi Koripalloliiton käsittelyyn. Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö langetti Pledgerille kahden vuoden toimintakiellon, joka on voimassa 5.4.2019 asti.

Toimintakieltoon määrätty henkilö ei saa toimia 1 §:n mukaan missään kurinpitosääntöjen alaisessa tehtävässä. Toimintakielto sisältää aina myös kilpailukiellon. Suomen Koripalloliitto informoi rangaistuksesta Kansainvälistä Koripalloliittoa ja normaalikäytännön mukaisesti FIBA laajentaa sen ulottumaan koko maailmaan.

Koripalloilijoihin kohdistetaan Suomessa vuosittain yli 100 dopingtestiä.

Suomen Koripalloliitto järjestää vuosittain pääsääntöisesti ulkomaalaispelaajille tarkoitettua ”Heads Up!” -koulutusohjelmaa. Ohjelman tarkoituksena on perehdyttää ulkomaalaispelaajia etukäteen Suomessa odotettavissa oleviin, heille uusiin asioihin, kulttuurieroihin sekä informoida heitä antidopingsäännöstöstä ja dopingvalvonnasta.