Kesän odotetuin katukoristurnaus, Eezy Basket, saa upean lisämausteen. Alle 13-vuotiaiden poikien kolmikolla on mahdollisuus haastaa turnaussunnuntaina Susijengi-kolmikko Petteri Koponen – Juho Nenonen – Mikko Koivisto!

Tytöistä vastaava haaste on edessä kolmikolla, joita vastaan asettuu naisten maajoukkuekolmikko Vilma Kesänen, Taru Tuukkanen ja Heta Korpivaara.

Tyttö- ja poikajoukkueilla on vielä mahdollisuus osallistua videokisaan, josta valitaan tähtien haastajat. Tarkemmat ohjeet täällä:

https://www.facebook.com/eezybasket/posts/1801678743475468 (Pojat)

https://www.facebook.com/eezybasket/posts/1807648539545155 (Tytöt)

Eezy Basketin kummina toimiva Petteri Koponen kuntouttaa parhaillaan sitkeää vammaa, ja koko koris-Suomi jännittää, kuntoutuuko maajoukkueen ykköstähti ajoissa EM-kotiturnaukseen. Eezy Basketissa “Petsku” on joka tapauksessa paikan päällä ja koriksen ystävien tavattavissa.

Katukoris oli Koposellekin nuorempana iso juttu.

– Oulunkylän tekojääradalla käytiin jätkien kanssa pelaamassa aika paljon. Koris on siitä hieno laji, että aina kun on hyvä sää, voi mennä pelaamaan, ja koreja löytyy vähän joka puolelta, Petsku kertoo Eezy Basketin tiedotteessa.

– Katukoris on myös hyvää treeniä varsinaista korista varten. Tuuli haittaa heittoa ja kentällä voi olla pieniä kiviä. Siksi katukoris hioo hyvin pallonkäsittelytekniikkaa. Kun menee pelaamaan sisälle, pallon hallinta onkin jo paljon helpompaa!

19.-20. elokuuta Helsingin Töölössä Mäntymäen kentällä järjestettävässä Eezy Basketissa pelataan tänä vuonna kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n säännöillä eli kolmella kolmea vastaan. 3×3-pelimuoto on ollut viime vuosina nosteessa, ja Kansainvälinen olympiakomitea hyväksyi lajin hiljattain olympiaohjelmaan, jossa 3×3-koripallo on mukana jo Tokiossa 2020.

Uudet säännöt tekevät pelistä vauhdikkaan, mutta samalla myös kaikille sopivan. Eezy Basketin ideana onkin nimensä mukaisesti rento katukoristapahtuma Helsingin sydämessä.

Oma sarja löytyy kaikille – huippupelaajista julkkisjengeihin ja alle 10-vuotiaiden tyttöjen ja poikien omiin mittelöihin. Tärkeintä on rento pelifiilis.

Turnauksen osallistumismaksu on 50 euroa per joukkue, ja firmasarjassa 100 euroa per joukkue. Kaikki osallistumismaksut menevät lyhentämättöminä erinomaisen hyvään tarkoitukseen: Koripalloliiton nuorisotyön hyväksi.

Tervetuloa viettämään mukavaa viikonloppua 19.–20.8.2017 koriksen parissa, ikään ja taitotasoon katsomatta! Ilmoittautumisaikaa on jäljellä vajaa viikko, 13.8. asti osoitteessa www.eezybasket.fi/#ilmoittautuminen