Matti Nuutinen teki läpimurtonsa Susijengiin MM-kisoissa vuonna 2014. Oman tähtihetkensä Nuutinen sai Espanjan MM-kisojen Bilbaon alkulohkon Turkki-ottelussa, missä laituri pääsi kentälle varhain Shawn Huffin saatua kolmannen virheensä toisen neljänneksen alussa.

Nuutinen kiitti vastuusta upottamalla pikavauhtia kahdeksan pistettä ja kaapimalla viisi levypalloa. Lähes kymmentuhatpäinen suomalaisyleisö nousi ottelun kolmannella jaksolla seisomaan Nuutisen nimeä rytmisesti hokien.

– Tuli heti pari onnistumista alle ja nehän ruokkivat heti itseluottamusta. En varmaan unohda koskaan sitä hetkeä, kun fanit alkoivat huutaa ”Mattia” kesken pelin. Vieläkin nousee kylmät väreet selkään muistellessa, Nuutinen muistelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Lopullisen läpimurtonsa Susijengiin Nuutinen teki kesän 2015 EM-kisoissa Montpellierissä ja Lillessä. Moni susifani ehti kaihoten haikailla maajoukkueuransa päättäneen Kimmo Muurisen perään, ja Muurisen paikan joukkueen energiapelaajana ja puolustuksen dynamona peri Nuutinen.

– En ole varmaan se joukkueen taitavin pelaaja, joten minun joukkueeni on pelata joka hetki ihan täysillä, taistella irto- ja levypalloista ja puolustaa just sitä pelaajaa, jota valmennusjohto tarvitsee minun puolustavan, kuvailee Nuutinen.

Moni Nuutisen entisistä ja nykyisistä valmentajista on kuvaillut Nuutista unelmavalmennettavaksi, joka tekee sovitut asiat täsmälleen ja tarkkuudella. Nuutinen kantaa suuren roolin hyökkäysvastuineen tarvittaessa, mutta voi keskittyä myös tinkimättömään, korkeaoktaaniseen rymistelyyn näkemättä heittoakaan.

– Se lähtee varmaan suomalaisuudesta ja ihan kotikasvatuksesta: tehdään, mitä käsketään ja käsketyt asiat toteutetaan mahdollisimman hyvin. Jos tulee selkeät ohjeet, niin sitten tehdään niin kuin sanotaan.