Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kärsi tappion alkulohkonsa viimeisessä pelissä jatkoajan jälkeen Bulgarialle loppunumeroin 91-87 (42-43, 81-81).

Juuri ennen Suomen ottelua Puola voitti Portugalin seitsemän pistettä 46-53, mikä varmisti, että Suomi ei edes Bulgarian voittaessaan olisi päässyt lohkonsa kahden parhaan joukkoon ja pelaamaan noususta A-divisioonaan.

– Erittäin haastavat lähtökohdat otteluun. Kaikki kunnia tytöille, että he kuitenkin latautuivat peliin ja tulivat taistelemaan. Missään nimessä ei ollut nähtävissä luovuttamismentaliteettia, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Tasaisen kamppailun jatkoajalle vei Elina Arike, joka naulasi kaksi vapaaheittoa sisään 49 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Kun jatkoaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, Suomi oli vielä tasoissa 87-87, mutta Bulgaria viimeisteli pelin vapaaheittoviivalta Suomen kavennusyritysten kolahdellessa raudoissa.

Suomen pisteistä Bulgariaa vastasivat Lotta-Maj Lahtinen (22/5/5 syöttöä), Kia Vaalavirta (12/8), Arike (11/11) ja Sara Bejedi (10/9/5 syöttöä.)

Suomen kohtaloksi koitui alkulohkon toisessa pelissä kärsitty 75-66-tappio Portugalille. Tappion vuoksi Suomen jatkopaikka nousutaisteluun ei enää ollut omissa käsissä.

– Aika karua hommaa, että häviät yhden pelin 9 pistettä Portugalille ja kisat on siinä. Olisi tietenkin ollut hieno tilanne, että olisi päässyt pitämään jatkomahdollisuuden omissa käsissä viimeiseen otteluun asti, Oja kommentoi.

Ottelutilastot