© Kuva: Salttu Forsström

Susijengin apuvalmentaja katsoi tappion taakse – ”Loppuluvut eivät kerro koko totuutta”

Miesten koripallomaajoukkue jatkoi tappiollisia harjoitusotteluita, kun se hävisi keskiviikkoiltana Italialle 64-78 (36-40). Suomi taisteli voitosta kuitenkin vielä loppuhetkille saakka selvistä lukemista huolimatta.

– Loppuluvut eivät tässä tapauksessa kerro koko totuutta ottelun kulusta, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala summasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ensimmäisissä harjoituspeleissä ongelmana ollutta puolustusta saatiin tiiviimmäksi.

– Olimme Pietarin turnauksessa puolustuspäässä suurissa vaikeuksissa ja olemme keskittyneet viime päivinä puolustuspelimme parantamiseen. Meillä on vieläkin paljon tekemistä puolustuksessamme, mutta tämä peli oli jo iso askel oikeaan suuntaan.

Toijalan mukaan Italia oli Suomelle hyvää valmistautumista EM-kisoja ajatellen.

– Tämä oli kesän fyysisin vääntö tähän asti. Olimme katsoneet Italialta pari peliä ja tiesimme, että he pelaavat erittäin kovaa. Välillä sai ottaa melkoisen reippaasti miestä, mutta hyvä vaan, että totumme kaikkiin mahdollisiin pelitapoihin ennen EM-kisoja, Toijala kiteytti.

Susijengi pelaa seuraavan maaottelunsa perjantaina, jolloin joukkue kohtaa Italian uudelleen revanssi mielessään.

– Kova maaottelu takana ja sellainen on luvassa taas kahden yön päästä. Nyt katsellaan taas rauhassa pari päivää, miten tästä parannetaan.

Lähde: Koripalloliiton tiedote