© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaat aloittavat EM-kisat – ”Tärkeää avata näköaloja pelaajille koripalloilijaksi kasvamiselle”

Suomen 16-vuotiaiden poikien A-divisioonan EM-kisat pyörähtävät käyntiin huomenna 11. elokuuta Montenegron Podgoricassa, kun Sudenpennut kohtaavat B-alkulohkonsa ensimmäisessä ottelussaan Slovenian. Suomen kanssa samassa alkulohkossa Slovenian lisäksi pelaavat Turkki ja Saksa.

Suomella on takanaan monipuolinen valmistautumisjakso EM-kisoihin. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Suomi huuhtoi kultaa ja Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla joukkue nappasi Suomen historian ensimmäisen palloilumitalin voittaen Kroatian pronssiottelussa. EM-kenraalissa Suomi vaihtoi päittäin voitot tuplamaaotteluissa Belgiaa vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä.

– Meillä on pitkähkö valmistautumisjakso takanamme, johon on sisältynyt niin auringonpaistetta kuin rankkasateitakin. 16-vuotiaiden maajoukkuevalmennus on ruohonjuuritason kasvatustyötä. Susikoriksen näkökulmasta on tärkeää avata näköaloja pelaajille koripalloilijaksi kasvamiselle kohti aikuisikää. Tähän olemme myös valmennuksen osalta paljon keskittyneet, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meille tärkeitä asioita pelaamisessa lienevät puolustusmielisyys, levypallot, nopea siirtyminen koko viisikolla, pallon liikuttaminen ja kolmenlaiset ”donkit”. Parhaimmillaan uskomme sen näyttävän kauniilta nuorten miesten koripallolta.

Sudenpennuilla on jo alkulohkossa edessä iso savotta, kun kovatasoisessa alkulohkossa perjantaina vastaan tulee Slovenia, lauantaina Turkki ja sunnuntaina Saksa.

– Näissäkin kisoissa joku voittaa Euroopan mestaruuden, joku on toinen ja seuraava on kolmas. Kilpailuasetelmat lienevät tälläkin hiekkalaatikolla ennallaan – isot ovat isoja ja haastajat haastajia. Isojen keskittyessä olemaan isoja kannattaa haastajien muistuttaa itseään sinnikkyydestä ja uskoa omiin mahdollisuuksiinsa.

Suomen 16-vuotiaat pojat EM-kisoissa 2017

# Sukunimi Etunimi Pituus Seura
3 SUOKAS TEEMU 185 MuKi
4 KOSKINEN JASPER 181 Pyrintö
5 JUUSELA JAAKKO 187 Honka
7 UITTO EELIS 183 WBkori-80
8 TAUSSI VALTTERI 187 Pyrintö
9 HANNIKAINEN EERO 188 KTP
10 BLOMGREN PERTTU 187 Kobrat
11 SAJANTILA ERIK 193 Honka
12 KORKIATUPA AARNI 194 Kori-80
13 AMZIL MUSTAPHA 202 KTP
14 FEDERIKO FEDERIKO 200 PuHu
15 EXAUCIA THOMAS 193 KTP

Päävalmentaja Antti Koskelainen
Valmentaja Ville Neva
Valmentaja Vesa Vertio
Osteopaatti Aleksi Hakanto
Joukkueenjohtaja Timo Parviainen

Lähde: Koripalloliiton tiedote