Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue selätti alkukangertelun jälkeen kohenneella puolustuspelillään Hollannin B-divisioonan EM-kisoissa. Suomen 16-vuotiaat pojat hävisivät A-divisioonan EM-kisoissa Turkille.

Hollanti käytti hyväkseen Suomen kehnon alun karaten 10-19-johtoon avausneljänneksen aikana. Sudenpennut ryhdistäytyivät ja rynnivät ohitse puoliaikaan mennessä ja viimeistelivät voiton viemällä kolmannen neljänneksen 25-8.

– Ensimmäinen neljännes oli vielä hakemista, mutta sen jälkeen tytöt esittivät 30 minuuttia aivan loistavaa puolustustyöskentelyä, jolla hoidimme voiton kotiin, Suomen päävalmentaja Tuomas Oja kommentoi Koripalloliiton kotisivuilla.

Kentän pistekuningatar oli Lotta-Maj Lahtinen, joka säkitti 20 pistettä, haki 5 levypalloa ja jakoi 3 syöttöä. Tasaisesta Suomesta pisteiden valossa erottui myös Lotta Vehka-aho (10/1/3 riistoa).

Voiton myötä Suomi pelaa B-divisioonan EM-kisojen yhdeksännestä sijasta Bulgariaa vastaan.