Kaksi viikkoa sitten Venäjällä Susijengi-uransa 50. miesten A-maaottelun pelannut kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 27, jatkaa uraansa Romaniassa.

Aiemmalla ammattilaisurallaan Kreikassa ja Ranskassa pelanneen Nuutisen uusi seura on Romanian mitalipeleihin tähtäävä BCM U Pitesti.

– Heti viime kauden päättymisen jälkeen minulla oli selkeä halu jatkaa uraani ulkomailla. Kesän aikana tuli monenlaisia tunnusteluja, mutta omaan valintaani vaikutti ainakin halu päästä taas vähän uudenlaisten haasteiden eteen. Paljon en vielä tiedä Romaniasta, mutta ilmeisesti suomalaisten osakkeet ovat siellä nousussa, Nuutinen naurahtaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Ennen Nuutista Romaniassa on pelannut Susijengin pelaajista Gerald Lee Jr., joka edusti CSU Asesoft Ploiestia vuosina 2013-14 sekä Steauaa syksyllä 2015. Lee juhli keväällä 2014 Romanian mestaruutta. Viime kaudella Jukka Toijalan komentama Steaua Bukarest ylsi puolestaan Romanian liigan finaaleihin.

BCM U Pitesti vei Romanian mestaruuden ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kerran seuran historiassa keväällä 2000. Viime kaudella Pitesti eteni Romanian liigan puolivälieriin, jossa se kaatui Toijalan valmentamalle Steaualle.

– Pitesti hakee uutta nousua Romanian huipulle isoin satsauksin. Joukkue lähtee kauteen viidellä ulkomaalaispelaajalla, ja tarpeen mukaan tulossa on vielä kuudeskin, Nuutinen kommentoi.

Edellisellä kaudella Nuutinen pelasi Ranskan ProB-liigaa, ja vuotta aiemmin Kreikan pääsarjaa. Tiedossa on jälleen kastautuminen uudenlaisen koripallomaan ihmeisiin.

– Kolmas kausi ulkomailla, kolmas maa ja kolmas liiga. Ranska ja Kreikka olivat jo keskenään hyvin erilaisia koripallosarjoja, ja nyt hypätään kunnolla itäeurooppalaisen koripallon suuntaan. Kun täysillä vetää ja kaikkensa antaa, niin mihin vaan sopeutuu, muistuttaa Nuutinen.