Susijengi pelasi viimeisen harjoitusottelunsa ennen ensi viikon torstaina alkavia EM-kilpailuja. Suomi hävisi Hartwall Areenassa pelatun ottelun 91-100 (38-45).

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat hieman huolimatonta pelaamista molemmilta joukkueilta. Venäjä pääsi 5-0-johtoon, mutta Sasu Salinin ja Erik Murphyn kolmosilla että Tuukka Kotin korilla Suomi nousi johtoon. Sen jälkeen Venäjä otti jälleen kuskin paikan ja jylläsi erityisesti korin alla. Teemu Rannikko pyöritti Suomen hyökkäyspeliä ja Lauri Markkanen näytti osaamistaan läheltä ja kaukaa pitäen Suomen iskuetäisyydellä. Ensimmäiselle huilille mentiin kuitenkin Venäjän 22-17-johdossa.

Venäjä aloitti toisen neljänneksen vahvasti ja repäisi 8-0-jakson karaten 11 pisteen johtoon. Koponen katkaisi Venäjän pisteputken kolmosellaan ja seuraavasta hyökkäyksestä Salinin kolmonen toi Suomen taas seitsemän pisteen päähän. Venäjä kuitenkin viimeisteli kovalla prosentilla korin alta, kun taas Suomi ei löytänyt tilaa Venäjän korin läheisyydessä ja joutui turvautumaan kaukoheittoihin. Carl Lindbom toi penkiltä voimaa kahden kolmosen muodossa ja Markkasen yhden käden donkki räjäytti lähes 3500-päisen Hartwall Areenan tuoden Suomen kolmen pisteen päähän vajaa minuutti ennen taukoa. Viimeisellä minuutilla Suomi menetti pallon kuitenkin kahdesti ja Venäjä lähti tauolle 45-38-johdossa.

Kolmas neljännes noudatteli pitkälti samaa käsikirjoitusta kuin aiemmat. Venäjä repäisi yli 10 pisteen johdon ja jyräsi korin läheisyydestä pisteitä kovalla tehokkuudella. Suomi pysytteli mukana onnistuineilla kolmen pisteen heitoilla eikä päästänyt Venäjää ratkaisevalle karkumatkalle. Kolmannen neljänneksen lopussa Venäjä pääsi karkaamaan taas kymmenen pisteen johtoon (71-61).

Jamar Wilson piti Suomen kuudella peräkkäisellä pisteellään Suomen mukana pelissä, mutta Venäjä ei antanut yhtään siimaa. Rannikon ja Matti Nuutisen peräkkäisillä kolmen pisteen heitoilla Suomi nousi neljän pisteen päähän viisi minuuttia ennen loppua. Sen lähemmäs valkopaidat eivät enää kuitenkaan päässeet ja Venäjä korjasi voiton 100-91-numeroin.

Venäjä dominoi erityisesti korin lähellä. Itänaapuri kirjautti levypallot 36-21 ja upotti kakkosensa kovalla 74-prosentin tehokkuudella. Hyökkäyspäässä Suomi eli lähinnä kaukoheittojensa varassa eikä tilaa löytynyt venäläisten korin alta. Koponen pelasi ensimmäisen ja ainoan virallisen harjoitusottelunsa tänä kesänä ja kirjautti 26,5 minuutissa kuusi pistettä ja kahdeksan syöttöä. Suomen parhaat pistemiehet olivat Markkanen (26/4), Lindbom (11/2), Salin (9/2/3) ja Koivisto (9). Venäjän ykkönen oli Aleksei Shved (20)

Suomen kokoonpanosta puuttuivat Alex Murphy sekä Gerald Lee Junior. Antto Nikkarinen ja Joonas Cavén sen sijaan jäivät ilman peliaikaa.

Suomi aloittaa EM-kilpailut torstaina 31.8. Ranskaa vastaan. Ottelu alkaa kello 20.00.