Kouvot on aloittanut valmistautumisen kohti tulevaa kautta. Joukkueen kiikarissa on vielä iso laitahyökkääjä ja korinaluspelaaja.

Paluun Kouvojen penkin päähän tehnyt Jyri Lehtonen myöntää Kouvolan Sanomissa, ettei pelaajien etsintä ole ollut helppoa.

– Agenttien lähettämät listat ovat olleet huonoimpia minun kymmenen vuoden mittaisen valmentajaurani aikana, Lehtonen kertoo lehden haastattelussa.

Yhtenä syynä heikkoon tarjontaan on kasvavat aasialaissarjat, joissa maksukyky on erilainen kuin Suomessa.

– Japanin ja Kiinan kakkos- ja kolmosliigatkin vetävät pelaajia, koska niissä maksetaan pelaajille enemmän kuin Suomessa. Samoin tehdään nyt myös Väli- ja Keski-Amerikassa sekä Yhdysvaltojen uudessa G-liigassa sekä Kanadassa.

– Onhan tämä haasteellista. Kun meille on tarjottu normaalisti kymmenkunta isojen yliopistokonferenssien rookiepelaajaa, tänä syksynä heitä ei ole tullut ensimmäistäkään.

Kotimaisten pelaajien kohdalla Kouvojen paketti on käytännössä koossa. Markkinoilla on kuitenkin vielä pari suomalaispelaajaa, jotka kiinnostaisivat Lehtosta.

– Emme ole enää aktiivisia kotimaisilla markkinoilla. Meitä kiinnostavia ilman sopimusta olevia pelaajia on kuitenkin vielä Antto Nikkarinen ja Carl Lindbom, Lehtonen paljastaa.