Jamar Wilson kantaa Suomen pelinrakenteluvastuuta yhdessä Petteri Koposen ja Teemu Rannikon kanssa. Kaikki kolme peluria ovat pelityyleiltään varsin erilaisia.

Rannikko tunnetaan taiturimaisena syöttäjänä ja Koponen sekä Wilson erinomaisina yksi vastaan yksi –pelaajina. Koponen pystyy rakentamaan heittopaikan itselleen tai joukkuekaverilleen, kun taas Wilson pääsee vastustajastaan ohi ajoon pallonkäsittelytaidollaan ja lähtönopeudellaan.

– Se on mielestäni erinomainen asia, sillä meillä on nyt erilaisia vaihtoehtoja. Meillä on nyt kolme erilaista vaihtoehtoa ja kyse on siitä miten niitä käytetään tehokkaasti. Mielestäni ei ole hyvä, jos on aina samat pelaajat, vaan vaihtelu virkistää. Se tuo myös pienen yllätyksellisyyden peliin ja on toiminut hyvin aiemmin, Wilson kertoo SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Valmennusjohto on sekoittanut myös takamiesten rooleja harjoitusotteluissa ja Wilson on nähty myös kakkospelipaikalla.

– Se vaatii hieman totuttautumista, mutta se auttaa joukkuettamme, varsinkin Teemun ollessa mukana. Se antaa meille erilaisen vaihtoehdon ja pystymme ehkä olemaan hieman nopeampia sekä aggressiivisempia. Minun täytyy vain löytyy tieni, Wilson toteaa roolistaan.

Wilson on pelaaja, joka tuo kentälle energiaa ja piristysruiskeen.

– Yritän tehdä parhaani joukkueeni eteen aina, kun pääsen kentälle. Yritän jättää kaikkeni kentälle.

Susijengi aloittaa EM-urakkansa torstaina Ranskaa vastaan. Ottelu alkaa kello 20.00.

Salttu Forsström