Suomen EM-urakka alkaa torstaina, kun Susijengi kohtaa avausottelussaan Ranskan. Susijengin sentteri Gerald Lee Junior tunnelmoi jo katsomon mylvinnällä ja tulevilla peleillä.

Lee joutui jättämään perjantaisen Venäjä-ottelun väliin pienen loukkaantumisen takia, mutta Leen mukaan kisat eivät ole uhattuna.

– Ei mitään vakavampaa. Polven kanssa on välillä aina vähän pientä, mutta ei mitään vakavaa, Lee paljastaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Suomi pelasi kesän aikana kahdeksan harjoitusottelua joista se voitti ainoastaan yhden. Erityisesti puolustuspelaaminen on tuottanut valmennusjohdolle harmaita hiuksia, sillä omassa päässä sukka soi yli 87 pisteen keskiarvolla. Aiempina kesinä puolustus on ollut nimenomaan Suomen kivijalka, joka päälle peli on rakennuttu. Osasyy vuotaneeseen puolustukseen on ollut se, ettei Susijengi ole päässyt pelaamaan parhaalla kokoonpanollaan koko kesänä. Lee on luottavainen, että puolustuspeli tiivistyy kisoihin.

– En osaa tarkemmin sanoa mistä se on kiikastanut. Tuntuu, että kommunikaatio on ollut vähän heikompaa tänä kesänä tähän asti emmekä ole auttaneet kaveria ihan yhtä paljon kuin viime kesänä. Olemme painottaneet sitä tällä viikolla, että pitää puhua ja auttaa enemmän. Luulen, että pystymme pitämään vastustajat pienemmissä pistemäärissä.

– On ollut paljon loukkaantumisia ja olemme myös testailleet vähän erilaisia juttuja. Luulen, että nyt keskitymme niihin juttuihin mitä olemme edelliskesinä tehneet ja jonka avulla olemme voittaneet pelejä. Luulen, että jokainen saa puristettua vähän enemmän irti puolustuspäässä, kun kuudes pelaaja tulee mukaan Hartwall Areenalle. Luulen, katsomossa tulee olemaan niin kova melu ja hässäkkä, että se saa nostettua myös meidän puolustuksen tasoa, Lee heittää haasteen faneille.

Jokaista peliä voittamaan

Susijengillä on edessään kova haaste, sillä samassa lohkossa pelaavia Ranskaa, Sloveniaa ja Kreikkaa povataan mitalitaisteluun ja Puolasta ennakoidaan kisojen mustaa hevosta. Lee toivoo kotiyleisöltä apua isojen maiden kukistamiseen.

– Lähdetään pelaamaan yksi peli kerrallaan ja voittamaan jokaista peliä. Sitä minä odotan, että kun astumme kentälle, niin siellä on yli 10 000 ihmistä huutamassa Suomea. Tulee kylmänväreitä jo nyt, kun ajattelee sitä. Viime kisoissa on ollut ihan uskomaton meininki.

EM-kilpailut järjestetään Suomessa 50 vuoden tauon jälkeen. Lee ei vaivaa päätään kotikisojen paineilla, vaan keskittyy peliin kerralla.

– En pidä paineita pahana, mutta varmasti jotkut ihmiset odottavat, että voitamme kaikki ottelut. Täytyy kuitenkin muistaa, ettei mikään ottelu ole varma edes Euroopan mestarille. Eivät hekään lähde otteluun siten, että he voittavat tämän varmasti. Kyllä meidän pitää pelata parastamme, että pystymme voittamaan nämä joukkueet.

Salttu Forsström