Susijengi aloitti EM-kotikisat parhaalla mahdollisella tavalla, kun se voitti uskomattoman taistelun jälkeen Ranskan 86-84. Yksi Suomen sankareista oli ennakkoluulottomasti pelannut Lauri Markkanen, joka heitti 22 pistettä.

Markkanen aloitti pelin hieman hitaasti, mutta pääsi vauhtiin pelin edetessä ja alkoi ottaa isoa roolia varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla. Markkanen pussitteli sekä läheltä että kauempaa.

– Olen aina pelannut siten, etten pakota heittoani. Jos ei ole hyvää paikkaa, niin en sitten käytä sitä. Pari heittoa meni ohi, mutta piti vain uskoa, että seuraava menee sisään. Sitten se aukesi loppupelistä, Markkanen analysoi ottelun jälkeen.

Markkanen haastoi ranskalaispelaajia rohkeasti ja upotti kovia heittoja kättä vastaan. Onnistumisten myötä Markkanen uhkui itseluottamusta.

– Itseluottamus on aina korkealla, mutta totta kai se tuntuu hyvältä saada onnistumisia pelin lopussa. Hyvä alku meiltä.

Yksi itseluottamuksen osoituksista nähtiin, kun Markkanen donkkasi tyylikkäästi irtopallon Ranskan Boris Diaw’n yli. Donkin jälkeen Markkanen katsahti kohti NBA-mestaria ja hymyili päälle.

– Se oli vähän siinä alla, niin piti antaa tietää, että se oli alla. Kannattaisi sulkea. Ei siinä mitään ihmeempää, se kuuluu korikseen, Markkanen kuittasi.

Ottelu oli varsin vaiherikas ja aaltoileva, jossa huonot vaiheet seurasivat usein hyviä jaksoja. Suomi onnistui kuitenkin lopussa tärkeimmillä hetkillä. Markkanen myönsi voiton maistuneen lähes täyden Hartwall Areenan edessä.

– Onhan se uskomaton fiilis. Se on korista parhaimmillaan, kun on tiukka matsi. Onneksi voitimme.

Salttu Forsström