Koripallon EM-kilpailut pyörähtivät käyntiin Helsingissä torstaina. Suomi aloittaa oman pelinsä Ranskaa vastaan kello 20.00, mutta aiemmin päivällä pelattiin jo kaksi ottelua. Voittoihin ylsivät Slovenia ja Kreikka.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohtasivat Slovenia ja Puola. Slovenia hallitsi peliä 30 pistettä heittäneen Goran Dragicin johdolla ja johti ottelua parhaimmillaan 21 pisteellä. Dragicin pistemäärä oli samalla hänen maajoukkueuransa korkein. Puola nousi lopussa kuitenkin taistelemaan voitosta, mutta 18-vuotiaan Luka Doncicin (11/8/6) kolmonen sinetöi pelin lopullisesti Slovenialle. Slovenia voitti ottelun lopulta 90-81. Puolan paras pistemies oli Mateusz Ponitka (22/13).
Ottelutilastot

Päivän toisessa ottelussa Islanti kiusasi Kreikkaa ensimmäisen puoliajan, mutta toisella Kreikan rutiini oli islantilaisille liikaa ja Kreikka avasi voittotilinsä 90-61–voitolla. Kreikan paras pistemies oli 20 pinnaa heittänyt Nikos Pappas ja häntä säesti Georgios Printezis (17). Islannin ykkönen oli Haukur Palsson (21).
Ottelutilastot