Koripallon EM-kilpailut pyörähtävät käyntiin Suomen osalta torstai-iltana, kun Susijengi kohtaa Ranskan kello 20.00 alkaen. Kuuden joukkueen lohkosta neljä parasta joukkuetta selviää jatkoon ja Sasu Salin tiedostaa edessä olevan haasteen.

Suomen avausvastustaja Ranskan joukkue on muuttunut paljon kahden vuoden takaisesta EM-kohtaamisesta. Montpellierissä Susijengi pakotti Tony Parkerin, Nicolas Batumin ja Rudy Gobertin tähdittämän Ranskan tähtisikermän jatkoajalle. Tällä kertaa edellä mainittu kolmikko puuttuu Ranskan riveistä. Myös muun muassa Puolalta puuttuvat tähtikategoriaan lukeutuvat Marcin Gortat ja Maciej Lampe sekä Kreikalta NBA-supertähti Giannis Antetokounmpo. Salinin mukaan poissaolot eivät ole kuitenkaan hetkauttaneet juuri voimasuhteita.

– Olemmehan me edelleen altavastaajina, vaikka meillä on niin sanotusti paras ryhmä. Kyllä näillä huippumailla on aina hyvä nippu pelaajia tulossa, Salin muistuttaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Ennakkoarvioiden mukaan Ranska, Kreikka ja Slovenia voivat varailla jo lentolippujaan Istanbulin jatko-otteluihin ja Suomi, Puola ja Islanti taistelevat neljännestä jatkopaikasta.

– Puola ja Islanti, Salin nimeää Susijengin päävastustajat.

– Puola on pelannut harjoituspelinsä tosi hyvin, mutta eihän se merkkaa mitään, kun kisat alkavat, hän muistuttaa samaan hengenvetoon.

Salinilla on vahva usko Suomen jatkopaikkaan.

– Tietysti jokaisesta pelistä haetaan voittoa, mutta ehkä realistinen on sellainen kolmossija. Jatkopaikka, Salin toteaa tavoitteista.

Slovenia on Salinille tuttu joukkue, sillä hän vietti ammattilaisuransa ensimmäiset 4,5 vuotta Olimpija Ljubljanan riveissä. Vastustajajoukkueessa on entisiä joukkuekavereita ja myös katsomoon on tulossa tuttuja Slovenian ajoilta.

– Onhan sieltä tuttuja naamoja tulossa. Ihan siisti pelata kaikkia heitä vastaan.

Ennen Slovenia-ottelua Suomi kohtaa kuitenkin torstaina Ranskan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa muutamaan otteeseen viime vuosien aikana ja Susijengi on myös onnistunut kynimään Gallian kukot.

– Viimeksi pelasimme heitä vastaan ihan hyvin. Meillä on ollut paljon hyviä pelejä heitä vastaan ja ehkä match-upimme sopivat heitä vastaan. Jokainen vuosi ja jokainen peli on kuitenkin erilainen, muistuttaa Salin.

Salttu Forsström