Susijengi avasi EM-kilpailut parhaalla mahdollisella tavalla, kun se voitti kotikentällään upeasti Ranskan 86-84. Voitto petasi Suomelle erinomaiset asetelmat jatkoa varten.

Susijengi näytti olevan jo muutamaan otteeseen kanveesissa, mutta pystyi nousemaan ja puristi lopulta voittoon.

– Pelasimme sydämellä, taistelimme ja pelasimme hyvän tasapainoisen ottelun, Petteri Koponen pohti ottelun jälkeen.

Suomi sai riisuttua Ranskan aseista ja pystyi pitämään sen tähtipelaajat hyvin aisoissa.

– Tulimme heti ensimmäisellä neljänneksellä kovalla sydämellä emmekä antaneet heille missään vaiheessa itseluottamusta ja se oli mielestäni tärkeää pelin kannalta. Teimme heidän pelaamisen vaikeaksi.

Suomen kesän harjoitusottelut sujuivat mollivoittoisesti, sillä kahdeksasta pelistä tuli ainoastaan yksi voitto. Koponen myönsi voiton tehneen hyvää joukkueen itseluottamukselle.

– Oli tosi tärkeä voitto koko joukkueelle. Meillä on ollut vaikea kesä ja tullut paljon häviöitä. Siinä mielessä oli tosi tärkeä, että näytimme itsellemme pystyvämme voittamaan, kun pelaamme hyvin ja yhdessä. Tosi tärkeä voitto koko turnauksen kannalta. Ei voi kuitenkaan liikaa vielä juhlia ja tämä pitää unohtaa nopeasti ja alkaa keskittyä seuraavaan peliin. Meidän tavoitteet on mennä vielä pitkälle.

Harjoitusotteluissa Suomen ongelmana oli puolustuspelaaminen, mutta nyt yleisön siivittämänä puolustuksessa nähtiin tuttua susienergiaa.

– Yleisö ja se, että pelasimme sydämellä, toi juuri sen lisän, ettemme ole monissa tilanteissa myöhässä. Olimme myös skoutanneet heidät ja tiesimme vähän mitä he haluavat tehdä ja yritimme ottaa niitä pois. Sitä kautta sitten saimme vähän stoppeja. Se oli tosi tärkeää. Toisella neljänneksellä sitten hyökkäys puuroutui emmekä saaneet oikein koreja emmekä hyviä paikkoja. Vaikka oli vaikeaa, niin silti taistelimme ja pysyimme pelissä. Loistava avaus tähän turnaukseen, hehkutti Koponen.

Susijengin ottelut jatkuvat lauantaina, kun vastaan asettuu Slovenia.

Salttu Forsström