Sasu Salin uurasti tuttuun tapaansa vahvan pelin torstai-iltana, kun Susijengi kaatoi huippukovan Ranskan maajoukkueen. Vaikeilla hetkillä Salin oli nostamassa joukkueen henkeä tärkeillä koreilla ja otti hieman kunniaa itselleen myös Lauri Markkasen huimasta esityksestä.

Ottelu ratkesi dramaattisesti, kun Jamar Wilson sinetöi viimeisellä korilla Suomelle voiton vain muutama sekunti ennen loppua. Korin jälkeen Ranskalle jäi kuitenkin vielä muutama sekuntia aikaa, mutta ei onnistunut enää viime hetken yrityksessään.

– Oli aika mieletön fiilis, kun ”Jammu” sai sen viimeisen heiton sisään, Salin myönsi ottelun jälkeen.

Suomelle osui vaikea hetki toisella neljänneksellä, kun ohiheitot seurasivat toisiaan. Salin toimi joukkueen herättäjänä tekemällä pari tärkeää koria ja nostaen Suomen takaisin peliin mukaan.

– Jokainen meistä pystyy nousemaan esiin ja siinä vaiheessa oli minun vuoroni. Lauri ja ”Jammu” ottivat roolia sitten lopussa enemmän.

Markkanen viimeisteli viimeisen vajaan yhdeksän minuutin aikana 14 pistettä. Chicago Bullsin tähti naulasi heittoja sisään läheltä ja kaukaa.

– Kylmäpäinen kaveri. Ehkä se johtuu siitä, että hän on minun huonekaverina. Pistetään kredittiä puolittain minulle, ettei hän saa kaikkea ja nouse kusi päähän, Salin hauskuutti.

Salttu Forsström