Susijengi jatkaa EM-pelejään lauantai-iltana kohtaamalla Slovenian. Upean Ranska-voiton jälkeen Suomi saa erilaisen haasteen, kun vahvasti takakenttäänsä nojaava Slovenia juoksee vastaan.

Slovenian peli perustuu pitkälti liikkeeseen ja heittovoimaan. Miami Heatin Goran Dragic ja Real Madridin 18-vuotias teinisensaatio Luka Doncic pitävät huolen siitä, että Susijengin puolustuksella tulee kiire.

– Slovenia on erittäin kova joukkue. Heillä on hyvät takamiehet ja taas on kova peli tulossa. Jos pelaamme yhtä hyvää puolustusta kuin Ranskaa vastaan, antaa se meille mahdollisuuden voittaa, Jamar Wilson toteaa SuomiKoris-sivustolle.

Doncic on yksi Euroopan kohutuimmista pelaajista. Raketin lailla eurooppalaisen koripallon huipulle noussut superlahjakkuus on Wilsonille tuttu vastustaja Espanjan liigasta. Dragic on sen sijaan luonut komean uran NBA:ssa ja viime kauden pistekeskiarvo 20,3 kertoo omaa kieltään miehen kovuudesta. Wilson ei kuitenkaan lähde kumartelemaan kuvia.

– Olen pelannut Doncicia vastaan Espanjassa viime kaudella ja hän on ainutlaatuinen lahjakkuus. Dragic on luonnollisesti myös erittäin hyvä. He ovat aika isokokoisia ja meidän on yritettävä vastata siihen nopeudellamme ja pitää painetta heissä. Niin hyviä kuin he ovatkin, niin he heräävät aivan samalla tavalla kuin mekin. Kunnioitamme heitä, mutta haluamme varmistaa, että pystymme tekemään kaikkemme voittaaksemme ja laittamaan heille painetta.

Slovenia voitti avausottelussaan Puolan 90-81 Dragicin mellastaessa kentällä 30 pisteen arvoisesti. Dragic on hyvin arvaamaton, sillä hänellä on hyvä heittouhka, mutta valtaosa pisteistä syntyy kuitenkin väkevillä ajoilla korille.

– Hänen tasoista pelaajaa on vaikea pysäyttää kokonaan, mutta häntä voi hidastaa. Valmentajat yrittävät keksiä keinoja hänen hidastamisekseen, mutta hänen kaltaiset pelaajat löytävät usein keinon tehdä pisteitä. Kyse on siitä, että niitä pitää saada rajattua, tähdentää Wilson.

Salttu Forsström