Suomi sai lentävän lähdön koripallon EM-kilpailuihin kukistamalla avausottelussaan Ranskan. Tuloksellisesti heikosti menneiden kesän harjoitusotteluiden jälkeen voitto toi juuri oikeanlaisen itseluottamusruiskeen joukkueelle. Petteri Koposen mielestä Suomella on edellytykset mennä kisoissa pitkälle.

Suomi järjesti suuryllätyksen kampeamalla tähtipelaajia vilisevän Ranskan kanveesiin. Suomen puolustus toimi huomattavasti paremmin kuin aiemmissa otteluissa ja tulos näkyi taululla. Koponen kiittelee yleisöltä saatua energiaa.

– Tiesimme, että kun saamme fanit taaksemme, niin energiaa löytyy ihan erilailla. Se on kuitenkin meidän puolustuksessamme niin tärkeää. Jos emme ole ihan koko ajan mukana, niin sitten vastustaja pääsee tekemään helppoja koreja. Se ei ole ihan peruspuolustamista ja se vaatii aika paljon, Koponen muistuttaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Slovenia on yksi turnauksen mielenkiintoisimmista joukkueista. Joukkueessa yhdistyvät taito ja nopeus sekä nuoruus ja kokemus. EM-kilpailujen jälkeen maajoukkueuransa toistaiseksi lopettava Goran Dragic on saanut manttelinperijäkseen 18-vuotiaan Luka Doncicin. Slovenia vankisti entisestään menestysmahdollisuuksiaan, kun kesällä Slovenian parlamentti ajoi läpi lakiuudistuksen, joka höllensi kansalaisuusvaatimuksia ja Slovenia antoi passin amerikkalaispelaaja Anthony Randolphille. Yli 250 ottelua NBA:ssa pelannut Randolph luo omanlaisen uhan, sillä 211-senttiseksi pelaajaksi hän on erittäin hyvä liikkumaan sekä heittämään. Tarvittaessa päävalmentaja Igor Kokoskovilla on heittää kentälle myös vähän järeämpää tankkikalustoa Gasper Vidmarin ja Ziga Dimecin muodossa.

– Tosi hyvä joukkue. Heillä on tosi hyvä takakenttä ja pelaavat hyvin. Heti, kun he saavat pallon, niin he lähtevät puskemaan ylös. Dragic, Doncic ja Randolph pelaavat todella hyvin avoimella kentällä. He pelaavat vähän small ballia, jos Randolph pelaa välillä vitosena. Se on vähän erilainen joukkue taas. Heillä ei ole niin paljon isoja, mutta he juoksevat kenttää hyvin ja heillä on viisi heittovoimaista jätkää. Jos Vidmar pelaa, niin sitten löytyy myös kokoa. Tosi mielenkiintoinen joukkue ja he pelaavat hyvää korista, arvioi Koponen tulevaa vastustajaa.

Koposen mukaan Susijengiltä löytyy kuitenkin eväät Slovenian pysäyttämiseksi.

– Meidän täytyy löytää samanlainen energia kuin Ranska-pelissä ja lähteä sitä kautta hakemaan yllätystä siitä. Näytimme itsellemme, että vaikean kesän jälkeen meillä on kaikki mahdollisuudet. Pelataan kovaa ja uskotaan asiaamme, niin pystymme voittamaan.

Salttu Forsström