Monivuotinen Susijengi-takamies ja Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyy Kreikan pääsarjasta Espanjan kakkosliiga Adecco Oroon liigan pudotuspelijoukkueisiin lukeutuvan Ourensen riveihin. Viimeiset kaksi kautta Kreikassa pelannut Ahonen kertoo hakevansa Espanjasta uutta ”lukua” uralleen.

Ourense iski silmänsä Ahoseen jo alkukesällä ja vakuutti salolaislähtöisen takamiehen periksiantamattomuudellaan.

– Ourense tunnusteli erilaisilla tarjouksilla pariin otteeseen, joista molemmista kieltäydyin. Kolmas tarjouspaketti oli sen verran hyvä, että pääsimme neuvotteluihin asti. Ourense todella osoitti haluavansa minut suureen rooliin seuraavaksi kaudeksi, mikä oli minulle ratkaiseva tekijä, Ahonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kävin keskusteluja Henkan (Dettmann) kanssa, ja olimme yhtä mieltä siitä, että Ourense on minulle hyvä paikka kehittyä seuraavalle tasolle. Espanjaan siirtyminen on jälleen uusi luku urallani.

Vietettyään ensimmäiset pääsarjavuotensa Suomessa ja Ruotsissa Ahonen siirtyi syksyllä 2015 rhodoslaiseen Kolossokseen, jossa hän pelasi kaksi kautta Kreikan liigaa joukkueensa aloittavan pelinrakentajan roolissa.

– Kreikan vuodet olivat minulle siinä mielessä tärkeitä, että minulla oli Kolossoksessa iso rooli pallollisena pelaajana. Samaa on tiedossa Ourensessa, joka luottaa pelinjohtonsa pitkälti minun käsiini.

Espanjan Adecco Oroa pidetään laajalti Euroopan parhaana kansallisena kakkosliigana. Peräti 6,000 katsojaa vetävässä kotihallissa pelaava Ourense tavoittelee nyt uutta nousua liigan kärkikahinoihin oltuaan vuosikymmenen alussa alamaissa. Espanjan pääsarjatasolla Ourense pelasi viimeksi kaudella 2000-01.

– Tietojeni mukaan Ourense on koripallokaupunki, ja muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen joukkueen ympärillä on kova korisbuumi päällä. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää.