Hartwall Areenalla nähtiin jälleen jännitysnäytelmä lauantaina, kun Suomi ja Slovenia kohtasivat koripallon EM-kilpailujen alkulohkon toisen kierroksen ottelussa. Susijengiä siivitti jälleen 11 000 katsojaa. Seuraavan kerran herkkua on luvassa jo sunnuntaina, kun Suomi kohtaa tärkeässä ottelussa Puolan.

Puola pääsee lähtemään Suomea vastaan paremmista lähtökohdista, sillä joukkue pelasi lauantain oman ottelunsa päivällä Islantia vastaan eikä joutunut käyttämään kaikkia paukkujaan islantilaisten kellistämiseksi.

– Tässä ei ole hirveästi palautumisaikaa ja Puola on saanut vähän pidempään levätä. Onneksi meillä on yleisömme ja he antavat meille taas voimaa. Meidän pitää löytää taas samanlainen draivi. Pienet jutut ja pitää olla valmiina Puolaa vastaan, Petteri Koponen totesi lauantain ottelun jälkeen.

Koponen myöntää, että kotiyleisön kannustuksen tuntee kentälle ja se tuo pelaajiin virtaa.

– Se on aina ollut yksi meidän eduista näissä arvokisoissa. Nämä ovat rankkoja turnauksia, mutta näitä voisi sanoa jo vähän lekkeriturnaukseksi, kun meillä on kaksi vapaapäivää. Ennen on ollut vain yksi. Meillä on paljon pelejä ja joka päivä pitää pystyä antamaan parasta ja vastassa on aina kovia jengejä. Pelaamme kovalla energialla ja intensiteetillä ja meidän pitää löytää samanlainen draivi ja pistää Puolaa nokkaan.

Suomen pelityyli on varsin kuluttava ja vaatii pelaajilta paljon. Puolustuksessa intensiteetin on oltava korkealla, jottei vastustaa pääse juoksemaan helppoja koreja. Koponen korostaakin palautumisen merkitystä tiukan ottelurupeaman keskellä.

– Kyllä energiamme on kaikista tärkein. Meidän täytyy pystyä pelaamaan samanlaisella energialla ja samanlaisilla jaloilla, että puolustuksemme toimii niin kuin se on nyt toiminut. Elämme siitä, että pelaamme energialla ja sydämellä.

Koponen on joutunut pelaamaan puolikuntoisena koko kesän vaivanneen olkapäävamman takia. Lauantaina Koponen heitti seitsemän pistettä, mutta antoi vastaavasti yhdeksän korisyöttöä.

– Aina voisi tehdä paremmin, mutta niistä lähtökohdista mitä on ollut, niin ihan ok. Yritän tehdä juttuja millä voin auttaa joukkuetta, mutta totta kai sitä aina toivoo, että joukkue voittaa. Silloin, kun hävitään, niin ei ikinä voi olla tyytyväinen. Torstaina, kun voitettiin, niin joka jätkä voi olla tyytyväinen. Mikään muu ei merkitse kuin voitto. Pikkujutut voisi tehdä paremmin, mutta yritän tehdä niitä juttuja mitä pystyn ja auttaa sillä joukkuetta, Koponen pohdiskeli.

Salttu Forsström