Susijengi järjesti sunnuntai-iltana sellaisen jännitysnäytelmän, ettei paremmasta väliä. Suomi oli jo kertaalleen tyrmätty, mutta joukkue nousi uskomattomasti ensin varsinaisella peliajalla tasoihin ja korjasi lopulta potin toisella jatkoajalla. Loppulukemat olivat Suomelle 90-87 (78-78, 66-66, 52-52, 36-32, 18-8)

Suomi tuli peliin vahvasti ja pääsi 6-2-johtoon, mutta Puola vastasi seuraavasta kuudesta pisteestä ja Suomi joutui ottamaan aikalisän. Petteri Koposen kolmonen kuitenkin katkaisi tyylikkäästi Puolan pisteputken. Aikalisän jälkeen Suomi vei neljänneksen lopun peräti 12-0 ja lähti huilille 18-8-johdossa. Kahdeksannella minuutilla nähtiin ikävä tilanne, kun Jamar Wilson väänsi nilkkansa eikä pystynyt enää pelaamaan ottelussa. Neljänneksen lopun kohokohtana oli Mikko Koiviston Markkaselle tarjoilema alley oop, joka nosti yli 11 000-päisen yleisön penkeistään suoraan huutoon.

Suomen peli rullasi komeasti myös toisen neljänneksen alussa. Markkanen naulasi kaksi kolmosta pussiin ja Koivisto säesti yhdellä ja ero oli 14 pistettä. Puola sai pelin juonesta kiinni muutamalla kovalla onnistumisella ja nousi seitsemän pisteen päähän. Koponen kuitenkin kahvitti Damien Kuligin kahville ja naulasi tärkeän kolmosen sisään nostaen eron taas kaksinumeroisiin. Hieman myöhemmin Koponen upotti jälleen bonusrajan takaa ja ero oli 14. Puola pääsi parilla onnistumisella taas peliin mukaan ja vei viimeiset 3,5 minuuttia 10-0. Tauolle mentiin Suomen 36-32-johdossa.

Suomen puolustus toimi jälleen vahvasti kolmannen neljänneksen alussa ja Erik Murphyn johdolla Suomi pääsi seitsemän johtoon. Puola ei kuitenkaan suostunut luovuttamaan eikä Suomi päässyt repäisemään kunnollista kaulaa. Puola pääsikin johtoon pari minuuttia ennen neljänneksen loppua. Suomen hyökkäyspelaaminen puuroutui eikä aseita Puolan puolustuksen repimiseen löytynyt. Puolan punakone sen sijaan runnoi korin alta tehokkaasti, kunnes Koivisto toimi jälleen herättäjänä tärkeällä kolmosella. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin tasatilanteessa 52-52.

Suomella kesti 3,5 minuuttia avata pistetili päätösneljänneksellä ja Murphy osui kolmen pisteen heitossaan tärkeään paikkaan. Puolan jättimäinen Przemek Karnowski aiheutti kuitenkin koko ajan päänvaivaa suomalaispuolustukselle. Karnowski joko runnoi korin alla tai tarjoili vapaille joukkuekavereilleen heittopaikkoja. Puola pääsikin repäisemään yhdeksän pisteen johdon. Suomi sai ensimmäisen lähes minuutin aikana vain viisi pistettä, kun heitot eivät pudonneet eikä korin alta löytynyt tilaa. Viimeisellä minuutilla Suomi aloitti kuitenkin hurjan kirin. Koponen naulasi ensin vapaaheitot sisään, Markkasta rikottiin kolmen pisteen yrityksessä ja hän toi Suomen kahden pisteen päähän 15 sekuntia ennen loppua. Puolalla oli kuitenkin pallo, mutta Markkanen katkaisi syötön ja pääsi läpiajoon donkaten Suomen tasoihin yhdeksän sekuntia ennen loppua. Puola sai viimeisen hallinnan, mutta Shawn Huff nollasi Mateusz Ponitkan niin, ettei puolalainen saanut heittoa ilmaan ja näin mentiin jatkoajalle.

Jatkoaika alkoi räväkästi, kun Markkanen iski valtavan donkin sisään, mutta Ponitka tasoitti tilanteen vapariviivalta. Koponen nousi ensimmäisellä jatkoajalla isoon rooliin upottamalla tärkeän kolmen pisteen heiton tuoden Suomen tasoihin. Puola pääsi karkaamaan kolmen pisteen johtoon Huffin menetettyä pallon ja otettua epäurheilijamaisen virheen. Puola käytti saumansa ja upotti vaparit sekä pallonhallinasta seuranneen hyökkäyksen. AJ Slaughter vei Koposen kolmosen jälkeen Puolan taas kahden pisteen johtoon, kun pelikellossa oli 12,6 sekuntia. Pallo pelattiin Markkasen käsiin, joka upotti hyppyheittonsa 3,1 sekuntia ennen loppua. Puola sai jälleen mahdollisuuden 3,1 sekuntia ennen loppua. Adam Waczynskin ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja edessä oli toinen jatkoaika.

Markkanen jatkoi mihin jäi ja Murphyn kahden pisteen heitto nosti Suomen neljän pisteen johtoon. Karnowski toi Puolan kuitenkin taas pisteen päähän ennen kuin Markkanen koulutti häntä upottamalla hänen edestään tyylikkään hyppyheiton vieden Suomen kolmen pisteen johtoon. Waczynski toi kovalla kolmosella Puolan taas tasoihin 1,5 minuuttia ennen loppua. Salin nosti Suomen kuitenkin taas johtoon ja toisessa päässä Waczynskin heitto meni ohi. Puola sai taas mahdollisuuden, kun Markkanen blokattiin, mutta Slaughterin kolmonen meni ohi. Puola joutui rikkomaan Koposta joka pääsi vapaaheittoviivallla 17,1 sekuntia ennen loppua. Koponen heitti toisen ohi, mutta Markkanen otti levypallon ja pääsi vapaaheittoviivalle. Kylmäpäinen Markkanen pisti molemmat varmasti sisään ja sinetöi Suomelle uskomattoman voiton.

Ottelutilastot