Suomalaiskannattajien katseet ja odotukset kohdistuvat taas 213-senttisen Jyväskylän jätin suuntaan, kun Susijengi kohtaa illalla Kreikan. Lauri Markkanen ei kuitenkaan hätkähdä muiden häneen kohdistamista odotuksista ja paineista.

Markkanen on ollut kisoissa häikäisevä merkkauttaen keskimäärin 24,3 pistettä ja 7,7 levypalloa ottelua kohden. Sloveniaa vastaan hän epäonnistui viimeisissä ratkaisuissaan, mutta Puolaa vastaan Markkanen loisti ratkaisuhetkillä jäätävällä varmuudella.

– Joskus pitää epäonnistua, että voi oppia ja mennä eteenpäin. Se kuuluu urheiluun, että tulee epäonnistumisia. Se on turnausformaatin hyvä puoli, että heti seuraavana päivänä pelataan, niin ei voi hirveästi jäädä ajattelemaan. Pitää vain päästä yli ja mennä seuraavaan, Markkanen kuittasi Slovenia-ottelun epäonnistumisen maanantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Markkasen esitykset ovat saaneet aikaan pienimuotoisen ilmiön sekä kotimaassa että ulkomailla. Sosiaalinen media on täyttynyt ylistysviesteistä Markkasta kohtaan ja hän paistattelee median lehdillä. Kylmähermoinen nuorukainen ei kuitenkaan vaivaa päätään epäolennaisuuksilla.

– En kiinnitä siihen huomiota, vaikka totta kai väkisinkin niitä näkee. Tiedän mihin joukkueena ja yksilötasolla pystyy, niin en näe hirveästi syytä lähteä mediaa selailemaan.

Susijengin henkeä on kehuttu ja joukkueesta huokuu positiivinen energia, joka välittyy kentällä. Markkanen suitsuttaakin joukkueen ilmapiiriä.

– Yksi huikeimmista joukkueista mihin olen tullut. Tosi mukavia jätkiä ja kaikki ovat ottaneet hyvin vastaan. Nautin joka hetkestä minkä olen joukkueen mukana.

Tiistaina Suomella ja Susijengillä on jälleen kova haaste edessään, kun vastaan tulee Kreikka. Markkanen odottaa jälleen tiukkaa kamppailua.

– Kreikka on erittäin hyvä joukkue. Olen käynyt siellä muutaman kerran ja siellä on iso koripallokulttuuri. Ei ole yllätys, että heillä on hyviä pelaajia ja työskentelevät hyvin joukkueena. Odotan haastettamme, Markkanen totesi.

Salttu Forsström