Susijengin sentteri valmiina vääntämään – ”Varmaan aikamoinen painimatsi tulee”

© Kuva: fiba.com

Susijengi jahtaa tiistaina kolmatta voittoaan EM-kisoissa, kun vastaan asettuu iso ja ärsytetty Kreikka. Hanakasti korin alle pyrkivä Kreikka asettaa Suomen isot miehet kovan haasteen eteen.

Suomi pääsee lähtemään otteluun hyvistä lähtöasetelmista, sillä alla on kaksi voittoa ja jatkopaikka on käytännössä viimeistä silausta vaille selvä. Tuukka Kotti ei kuitenkaan liikaa mieti ottelun ennakkoasetelmia, vaan keskittyy edessä siintävään haasteeseen.

– Tämä joukkue vain lähtee pelaamaan ja voittamaan seuraavaa peliä. Onhan se tietenkin parempi fiilis voitetun pelin jälkeen lähteä peliin kuin jos olisi tullut karvas tappio. Meillä on hyvä tilanne tällä hetkellä ja pyritään voittamaan nämä kaksi viimeistä peliä, että saadaan mahdollisimman hyvä tilanne jatkoon, Kotti toteaa SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Mikäli Suomi etenee jatkoon, saa se vastustajan B-lohkosta, jonka tilanne on tällä hetkellä hyvin auki. Kotti myöntää seuranneensa muiden lohkojen tilanteita sivusilmällä.

– En ole ihan kartalla, mutta olen jonkin verran yrittänyt päivisin katsoa muita matseja. Vielä on kuitenkin liian aikaista puhua B-lohkosta ja veikkaan, ettei se tule ratkeamaan kuin vasta viimeisenä päivänä. Turha sitä on hirveästi ennakkoon miettiä, mutta onhan sitä mukava katsoa miten muut pelaavat.

Kotti tunnetaan erityisesti vahvana puolustuspään pelaajana, joka pystyy riisumaan vastustajan isot miehet aseista korin alla. Tänä kesänä Kotti on kuitenkin kaivanut repustaan pitkän kahden pisteen heiton, jolla hän on tilan saadessaan rankaissut vastustajia tehokkaasti. Kotin heittouhka on tuonut uuden aseen Suomen hyökkäyspeliin.

– Kyllä joukkueet varmasti antavat minulle enemmän tilaa, kun en ole mikään heittäjä. Olen päässyt hyvään rytmiin ja yrittänyt olla aggressiivinen. Jos sitä tilaa tulee, niin pystyn sen pitkän kakkosen ottamaan. Mikäs siinä, kun homma alkaa pudota, niin antaa mennä vain. Kyllä Henkka sitten sanoo, jos tekee jotain mikä ei miellytä. Yrittää pelata vain vapautuneesti ja auttaa joukkuetta silläkin saralla. Pelaamme Junnun kanssa aika paljon samaan aikaan, niin auttaa paljon, jos pystyn ratkaisemaan vähän kauempaakin. Ei ole vastustajan puolustuksellakaan sitten ihan niin helppoa.

Tiistaina Suomea vastaan asettuu isokokoinen Kreikka, jonka keskipituus, 204 senttiä, on viisi senttiä enemmän kuin Suomella. Kottia ja muita isoja miehiä odottaakin hikinen iltapuhde.

– Se on kova porukka, joka pelaa aika fyysistä, muttei välttämättä sitä kauneinta koripalloa. He pyrkivät lähes kaikilta pelipaikoilta viemään palloa korin lähelle. Varmaan aikamoinen painimatsi tulee heitä vastaan, ennakoi Kotti.

Suomen ja Kreikan välinen ottelu alkaa kello 20.00.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.