Suomen EM-kotikisojen ottelu Kreikkaa vastaan keräsi Hartwall Arenalle jälleen jättiyleisön, ja maajoukkueiden uusi katsojaennätys kirjataan nyt lukemiin 12 327.

EM-kisojen alkulohko on ollut suomalaisessa koripallohistoriassa unohtumaton, kun Susijengin otteluita on seurannut illasta toiseen hurmioitunut kotiyleisö.

Suomen avausottelussa Ranskaa vastaan historiankirjat laitettiin uusiksi katsojaennätyksen osalta, kun Susijengin yllätysvoittoa todisti komeat 12 167 katsojaa.

Kotikisojen hurmos ei hiipunut, vaan päinvastoin – tiistaina Suomen siivitti kisojen kolmanteen voittoon peräti 12 327 katsojaa.

Ennen Helsingin EM-alkulohkon käynnistymistä Suomen koripallomaajoukkueiden katsojaennätys oli 11 500, joka saavutettiin 7. kesäkuuta vuonna 1966 Suurkisojen yhteydessä Helsingin Olympiastadionilla pelatussa maaottelussa Suomi-Ruotsi.

Susijengi pelaa kotiyleisön edessä vielä keskiviikkona, kun se kohtaa A-lohkon päätösottelussa Islannin. Ottelu on loppuun varattu, mutta sitä voi seurata jättiskriiniltä Helsingin Kansalaistorin Fanzonella sekä paikallisissa Sudenpesissä ympäri Suomen.