Suomi päättää EM-alkulohkon ottelunsa keskiviikkona, kun se kohtaa Islannin. Islanti on ollut lohkon heittopussi tähän mennessä, mutta Lauri Markkanen ei aliarvioi tulevaa vastustajaa.

Susijengi varmisti paikkansa jatkopeleissä tiistaisella Kreikka-voitolla. Suomi dominoi ottelua ensimmäiset kolme neljännestä, mutta päätösneljänneksen alussa Kreikka kiri kantaan. Suomi sai pidettyä kuitenkin johtonsa loppuun asti.

– Kyllä se meni vielä tiukaksi, mutta taistelimme. Kreikka on sellainen joukkue, joka pelaa aggressiivisesti ja ottaa paljon riskejä. He ovat tehneet sen joka pelissä, Markkanen totesi ottelun jälkeen.

Keskiviikkona vastaan asettuva Islanti on ihastuttanut taistelullaan ja kannattajillaan, mutta joukkue on hävinnyt lähes 30 pisteen keskiarvolla jokaisen ottelunsa. Markkanen varoittaa kuitenkin Islannin vaarallisuudesta ja vakuuttaa, ettei Suomi lähde otteluun takki auki.

– Ihan hyvä koripallojoukkue myös heillä. Lähdemme ihan täysillä valmistautumaan. Siellä on paljon heittovoimaa ja he voivat voittaa ihan kenet vain. Mikään ei ole itsestään selvää.

Islanti-ottelun jälkeen Suomi lentää Istanbuliin, jossa alkavat jatko-ottelut. Suomen vastus tulee B-lohkosta, mutta Markkasella ei ole suosikkivastustajaa toiveissa.

– En ole ainakaan itse katsonut yhtään. Keskitymme vain hetkeen ja omiin juttuihimme. Sen näkee sitten, kun menemme Turkkiin, että kuka siellä on vastassa.

Salttu Forsström