Yli 20 vuotta maajoukkueessa pelannut Rannikko arvioi nykyjoukkuetta – ”Kaikin puolin paras joukkue”

© Kuva: fiba.com

Teemu Rannikko pelasi ensimmäisen aikuisten maaottelunsa vuonna 1997. Nykyjoukkuetta Rannikko kuvailee parhaaksi missä hän on pelannut.

Rannikko kuului Kreikka-ottelun ratkaisuhahmoihin heittämällä 14 pistettä. Rannikon riisto, kylmänviileät vapaaheitot ja onnistuneet kolmen pisteen heitot vetivät kreikkalaisten kiriltä lopullisesti maton alta.

Rannikolle turnauksen alku oli vaikea, sillä Ranskaa ja Sloveniaa vastaan vastuuta tuli vain yhden vaihdon verran. Puolaa vastaan vastuu lisääntyi Jamar Wilsonin loukkaantuessa ja Kreikkaa vastaan Rannikko uurasti jo 22 minuuttia. Rannikko on aina tottunut pelaamaan paljon, joten pelirytmiin pääseminen on vaikeampaa muutamien minuuttien peliajalla. Hän myöntää, että pelaaminen helpottuu, kun peliaikaa tulee enemmän.

– Kaikki ymmärtävät sen, että pelaat 20 minuuttia tai viisi minuuttia, niin se on vähän erilaista. Siinä on sitten henkisellä puolella se, että tiedät minuutteja tulevan. Ei se vaadi sitä, että sinun pitää heti onnistua. Rooli on eri peleissä varmasti erilainen ja tänään se tuo. Ei siinä mitään valittamista ollut kolmessa ensimmäisessäkään pelissä. Joukkue on pelannut erittäin hyvin ja minä olen yrittänyt vain auttaa siinä. Silloin sitä henkilökohtaista panosta ei ole niin helppo antaa kuin silloin, kun pelaat vähän enemmän, Rannikko muistutti SuomiKoris-sivuston haastattelussa Kreikka-ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Rannikon taituruutta tarvitaan keskiviikkona Islantia vastaan, kun Suomi päättää alkulohkon ottelunsa. Vaikka Suomi on jo selvittänyt tiensä jatkoon, ei joukkue aio lähteä peliin säästellen tai puolilla valoilla.

– Siinähän on paljon pelissä. Tiedämme ennen peliä miten Slovenia-Ranska-pelissä on käynyt ja mikä meidän sijoitus voi olla. Se voi ratketa jo ennen sitäkin peliä. Ilmeisesti halli on taas täynnä ja Islanti on sellainen maa, joka pelaa aika kovalla energialla eikä luovuta missään vaiheessa. Meidän pitää olla valmiina, sillä jatkopeli odottaa lauantaina ja tuo pitää käyttää hyvänä tilaisuutena sitä ajatellen.

Suomen tuleva jatkovastus tulee B-lohkosta eikä Rannikolla ei ole toivevastustajaa.

– Tämä on ollut aika hienoa tekemistä meiltä koko turnausvaihe. Olemme menneet pelin kerrallaan emmekä ole miettineet sitä seuraavaa peliä, vaan aina ajatelleet miten voitamme tämän päivän matsin. Keskiviikon jälkeen katsomme sitten mikä joukkue sieltä tulee vastaan. Mielestäni olemme aika hyvin osoittaneet, että pystymme voittamaan isoja maita. Emme tietenkään pelaa 13 000 susifanin edessä ja tilanne tulee olemaan vähän erilainen. Kaikki on mahdollista ja tästä on erittäin hyvä jatkaa.

Rannikko on pelannut maajoukkueessa jo yli 20 vuotta ja on ollut hilaamassa suomalaista koripalloa pohjamudista kohti Euroopan huippua. Hän pitää tämänhetkistä joukkuetta parhaana maajoukkueena missä on pelannut.

– Kyllä se tällä hetkellä tuloksellisesti on. Slovenian kisoissa oli myös aika hyvä joukkue. Jos ajatellaan sitä alkulohkoa siellä, niin teimme vähän samanlaisen jutun. Mutta eihän meillä tuollaista Lauri Markkasta ollut ennen. Totta kai Hanno (Möttölä) oli Hanno, mutta Hannon parhaat ajat eivät olleet silloin, kun maajoukkue oli parhaimmillaan. Lauri pääsee auttamaan erittäin hyvää joukkuetta erittäin hyvänä pelaajana. Kyllä tämä varmaan kaikin puolin on se paras joukkue, Rannikko arvioi.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.