Viimeiset kolme kautta Helsinki Seagullsia Korisliigassa edustanut Tapiolan Hongan kasvatti ja Susijengin EM-kisajoukkueen jäsen Carl Lindbom, 25, siirtyy 1+1-vuotisella sopimuksella Liettuan pääsarjaa pelaavaan Juventus Utenosiin.

Lindbom on pelannut edellisen kerran ulkomailla kaudella 2010-11, jolloin hän edusti Saksassa Frankfurt Skylinersiä. Kuluvana kesänä 206-senttinen laituri esiintyi edukseen Susijengin valmistavissa maaotteluissa ja raivasi tiensä ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin.

Nousujohteisen kesän jälkeen Lindbomin ensisijainen tähtäin oli löytää tulevan kauden pelipaikka Suomen ulkopuolelta.

– En ollut tänä kesänä edes tehnyt Suomen sopimusta ulkomaanpykälällä, vaan päätin katsoa ulkomaan korttini loppuun asti. Viikko sitten tuli sopiva sopimuspaketti pöytään, ja agentin kanssa laitettiin allekirjoitukset paperiin keskiviikkona, Lindbom toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Juventus Utenos eteni viime kaudella Liettuan pääsarjassa puolivälieriin. Tulevalla kaudella joukkue tavoittelee paikkaa myös kansainvälisillä kentillä, kun se karsii FIBA:n Mestarien liigaan.

– Tiedän vielä vähänlaisesti kohteesta. Kaupunki sijaitsee lähellä Anyksciaita, josta on paljon hyviä muistoja junnuvuosilta, Lindbom naurahtaa.

– Pelaajistosta tuttu kaveri entuudestaan on Jonte Flowers, joka pelasi Katajassa muutama vuosi sitten.

Lindbomin odotetaan tuovan joukkueeseen vahvuuksiensa mukaisesti heitto- ja levypallovoimaa, ja 25-vuotias laituri on valmis vastaamaan huutoon.

– Olen pitkään odottanut mahdollisuuttani päästä näyttämään taitojani täysammattilaisena ulkomailla ja uskon tämän olevan seuraava kehitysaskel urallani.