Kun vuoden 2017 EM-kisojen alkusarjan ottelut ovat muuttuneet osaksi koripallohistoriaa, löytyy kisojen tilastokärkien joukosta tukku suomalaisnimiä. Petteri Koponen jakaa kisojen syöttökuninkaan tittelin, Mikko Koivisto komeilee kisojen tarkimpana kolmen pisteen heittäjänä ja Lauri Markkanen on tehnyt tuhojaan piste- ja tehotilastoissa.

Viiden pelatun ottelun jälkeen Susijengin ”kenraali” Koponen on jakanut joukoilleen hulppeat 7,2 koriinjohtavaa syöttöä ottelua kohden. Koposen kanssa samaan lukemaan syöttötilaston kärjessä on yltänyt ainoastaan Liettuan Mantas Kalnietis. Koponen voitti syöttökuninkuuden viimeksi Espanjan MM-kisoissa 2014 (5,7/ottelu).

Kisojen ylivoimaisesti tarkin kolmen pisteen heittäjä tähän mennessä on Susijengi-veteraani ja Pussihukkien kasvatti Koivisto, jonka kaukoheitoista on uponnut verkkoon uskomattomat 75%. Niskaan hengittää Serbian Vladimir Lucic 70% onnistumistarkkuudellaan.

Ensimmäisiä EM-kisojaan pelaava Markkanen on puolestaan kiilannut kisojen korintekijätilaston neljännelle sijalle 22,6 pisteellään ottelua kohden. Markkanen on kovassa seurassa, sillä hänen edellään tilastoissa ovat vain Slovenian Goran Dragic (24,4/peli), Saksan Dennis Schröder (23,6) ja Venäjän Aleksei Shved (23,0). Latvian Kristaps Porzingis jatkaa Markkasen vanavedessä viidennellä sijalla 22,4 pisteen keskiarvollaan.

Kisojen tehotilastossa Markkanen on pykälää alempana, viidennellä sijalla 22,0 tehopisteellään ottelua kohden. Tehotilaston kärkeä pitää Iso-Britannian Gabe Olaseni (26,8) takanaan Goran Dragic (24,0), Liettuan Jonas Valanciunas (24,0) ja Espanjan Pau Gasol (22,5).

EM-kisojen pelaajatilastot