Susijengi jatkaa EM-pelejään lauantaina, kun se kohtaa Istanbulissa Italian. Pelin henki on selvä, sillä tappiolla kisat päättyvät ja voitolla Suomi etenisi kahdeksan parhaan joukkoon.

Susijengi pelasi Islantia vastaan keskiviikkona, jonka jälkeen joukkue matkusti torstaina Istanbuliin.

– Jätkät terveeksi, hoidetaan kropat kuntoon, skoutataan ja tehdään pelisuunnitelma Italiaa vastaan ja sitten lähdetään kaatamaan heitä, Susijengin kapteeni Shawn Huff valotti joukkueen suunnitelmaa.

Italia ja Suomi kohtasivat toisensa kesällä kahdesti ja Italia veti kotikentällään molemmilla kerroilla pidemmän korren. Huffin mukaan niille peleille ei kuitenkaan tarvitse antaa juurikaan painoarvoa.

– Katsomme sieltä varmasti ne yksilöt ja heidän pelinsä. Nekin olivat tiukkoja pelejä ja olimme niissä mukana, mutta olemme parantaneet niistä aika paljon. Mutta niin on Italiakin. Vaikka on paljon samannäköisiä pelaajia, niin siitä voi tulla erinäköinen ottelu, ennakoi Huff.

Cagliarissa pelatut ottelut menivät ajoittain varsin kuumaksi, kun italialaistuomarit vetivät törkeästi kotiinpäin.

– No ne menivät kuumiksi, kun oli italialaiset tuomarit. Sen takia tunteet vähän kuumenivat. Ei saa antaa sen vaikuttaa tekemiseen, vaan pitää uskoa siihen omaan tekemiseen ja sen laatuun ja sitä kautta lähteä hakemaan voitto.

Salttu Forsström