Susijengin EM-ottelut jatkuvat lauantaina, kun Suomi kohtaa Italian Istanbulissa. Panoksena ottelussa on paikka kahdeksan joukossa.

Suomi pelasi upean alkulohkon kotiyleisön siivittämänä. Suomen jokaista peliä oli seuraamassa yli 11 000 katsojaa ja Susijengi sai yleisöstä lisävoimaa vaikeina hetkinä. Istanbulissa Suomi ei tule saamaan samanlaista kannustusta taakseen. Tuukka Kotin mielestä tilanne on kuitenkin sama myös muille.

– Se on varmasti eri ympäristö, mutta olemme kaikki tottuneet pelaamaan vieraskentällä. Kotiyleisöstä on aina hyötyä, mutta siellä on monta muuta, jotka ovat samassa tilanteessa. Sielläkään ei ole kuin yksi isäntä eivätkä he ole meitä vastassa ainakaan ensimmäisellä kierroksella. Se on kaikille sama tilanne. Lähdetään pelaamaan meidän omaa koristamme ja niin hyvää korista kuin pystymme, Kotti totesi.

Italia sijoittui B-lohkossa kolmanneksi voitettuaan alkulohkossaan Israelin, Ukrainan ja Georgian. Se on myös Suomelle tuttu vastus, sillä joukkueet kohtasivat kahdesti kesän aikana Cagliarissa ja tuolloin Italia vei molemmista otteluista voiton.

– Italia on kova joukkue ja pelasimme heitä vastaan kaksi kertaa kesällä. Erittäin kova ryhmä ja saamme pelata hyvän pelin, jos meinaamme Italian voittaa.

Kotti tietää missä Italian vahvuudet piilevät.

– Heillä on erittäin monipuolisia kavereita. Heillä on pelipaikoista 2-4 erittäin monta korintekijää ja monipuolisia kavereita. He ovat fyysisesti erittäin vahvoja ja puolustuksellisesti myös.

Salttu Forsström