Susijengin taival EM-kilpailuissa päättyi 70-57-tappioon Italialle. Italian vahva pommitus etenkin avausneljänneksellä koitui Suomen kohtaloksi.

Italia esitti sellaisen heittorallin ensimmäisellä neljänneksellä, että harvoin on nähty. Ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin Italia upotti pelitilanneheitoistaan 11/12 joista peräti kuusi oli kolmen pisteen heittoa. Suomen puolustus ei toiminut lainkaan ja Italia sai jatkuvasti vapaita heittoja, joista sinisissä paidoissa pelaava Italia rankaisi jatkuvasti. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Italia johti 30-17. Marco Belinelli, Nicolo Melli ja Luigi Datome olivat myrkkyä Suomelle molemmissa päissä kenttää.

Toisella puoliajalla Italian heitto ei ollut ihan samalla tavalla kuosissa kuin ensimmäisellä, mutta samanaikaisesti Suomi kiskoi omat yrityksensä ohi eikä Italian tiukasta puolustuksesta löytynyt tilaa. Sasu Salin piti Suomea pelissä mukana ensimmäisellä puoliajalla, mutta silti tauolle lähdettiin 48-29 Italian johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Suomen puolustuspelaaminen onnistui paljon paremmin, mutta samalla Italian puolustuspelaaminen oli rautaa. Suomi ei pystynyt löytämään tilaa, vaikka toive heräsi hieman lopussa, kun Mikko Koivisto ja Petteri Koponen upottivat kolmosen ja toivat Suomen 14 pisteen päähän. Päätösneljännekselle lähdettiin 58-43-johdossa.

Päätösneljänneksen alussa Suomi sai pienoisen takaa-ajon aikaiseksi päätösneljänneksellä ja etenkin alussa Jamar Wilsonin ja Koposen pisteet toivat Suomen jo iskuetäisyydelle. Suomi sai kavennettua eron alle kymmeneen, muttei pystynyt käyttämään mahdollisuuksiaan hyväkseen. Italian puolustus osoittautui liian kovaksi ja Suomen hyökkäyspään ratkaisut olivat vaikeita ja hieman väkinäisiä. Lopulta Italia kuittasi paikan kahdeksan joukossa 70-57-tuloksella.