Italia antoi Suomella kovan oppitunnin, kun se päätti taktisesti nappiin onnistuneella pelillä Susijengin EM-taipaleen. Suomen tähtenä kisoissa tuikkinut Lauri Markkanen myönsi Ylen haastattelussa pettymyksen olleen kova.

Italia pystyi eliminoimaan Suomen hyökkäyspelaamisen ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla upotti nipun kovia koreja.

– Sanomattakin selvää, että vaikea peli. Italia oli hyvä eikä mitään heiltä pois. Emme olleet kyllä omalla tasollamme ja teimme paljon virheitä ja Italia rankaisi kovalla kädellä, Markkanen pohdiskeli Ylen haastattelussa.

Markkanen oli tiukasti italialaispuolustuksen pihdeissä eikä saanut kuin neljä pistettä ottelussa. Hyökkäyspelaaminen oli koko Suomen joukkueelta pahasti tulossa.

– Italia oli lukenut kaikki pelaajamme hyvin emmekä päässeet oikein omaan tekemiseen missään vaiheessa emmekä päässeet ollenkaan juoksemaan settipelejä. He pelasivat myös erittäin hyvää henkilökohtaista puolustamista meitä vastaan.

Tappion hetkelläkin Markkanen muisti kiittää vielä Suomen kannattajia.

– Totta kai vähän huono maku näin pelin jälkeen. Rahkeet olisivat varmasti riittäneet pidemmällekin. Tosi hieno alkulohko Helsingissä ja ihan uskomattomat fanit ja osa heistä oli täälläkin. Ei voi kiittää tarpeeksi. Harmin paikka, että jäi näin aikaiseen vaiheeseen.