Suomen komea taival koripallon EM-kilpailuissa katkesi tylyllä tavalla, kun Italia eteni puolivälieriin voittamalla Susijengin 70-57. Petteri Koponen myönsi Ylen haastattelussa, että Italia oli koko ajan askeleen edellä.

Italia järjesti jo ensimmäisellä neljänneksellä sellaisen heittomyllyn, ettei Suomi pystynyt siihen vastaamaan. Marco Belinellin johdolla Italia tykitti taululle 30 pistettä jonka jälkeen Suomi oli koko ajan takaa-ajajana.

– Ensimmäisellä puoliajalla etenkin juoksimme koko ajan perässä. Italia oli aika hyvin skoutannut meidän puolustuksen ja pilkkoi sen nopeilla syötöillä. Juoksimme perässä ja Italia heitti todella hyvin ensimmäisellä puoliajalla. Italia pelasi todella hyvin tänään eikä ollut meiltä ihan paras peli. Elämä jatkuu, Koponen harmitteli Ylen haastattelussa.

– Tiesimme, että jos olisimme pystyneet pelaamaan ja puristamaan paremmin, niin kaikki olisi ollut mahdollista. Italia on tosi hyvä joukkue ja he pitivät temmon tosi alhaalla ja se on meille myrkkyä. Kun emme saaneet stoppeja, niin emme päässeet juoksemaan ja sitä kautta rytmiä pelistä.

Suomi ei saanut kunnollista takaa-ajoa käyntiin, vaikka joukkue paransi otteitaan jälkimmäisellä puoliskolla.

– Toisella puoliajalla olimme vähän paremmalla ilmeellä, muttemme päässeet ihan tarpeeksi lähelle, että olisimme päässeet taistelemaan voitosta.

Koponen piti EM-kisoja Suomen osalta kuitenkin hyvinä.

– Päällimmäisenä tunteena on pettymys, mutta olen todella ylpeä tästä joukkueesta. Kotiyleisön edessä otimme neljä voittoa ja nälkä kasvoi syödessä ja harmittaa. Ei voi mitään.