Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

Italia johti ottelua vajaat 39 minuuttia koko ottelusta repäisten loppuhetkille asti kantaneen eronsa kirurgintarkalla avausneljänneksen heittotyöskentelyllä. Italia nakkasi kuusi kolmosta putkeen heittäen kokonaisuudessaan ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kolmoset 6/8.

Daniel Hackettin (10/6/3 riistoa) lisäksi Italian tehonyrkkiin kuuluivat Nicolo Melli (10/5), Luigi Datome (15/3) ja tappavantarkasti vaikeitakin heittoja upottanut Marco Belinelli (22/4). Italia teki Susijengin hyökkäyksen tahmeaksi läpi ottelun vaihtamalla taktisesti kaikki palloskriinit.

– Onnittelut Italialle. He pelasivat varsinkin alussa hyvin liikuttaen palloa ja heittäen tarkasti. Se kertoo paljon, että he tekivät ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin 30 pistettä ja seuraavaan 30 minuuttiin neljäkymmentä, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann aloitti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Toisella puoliajalla Susijengin puolustuspelaaminen oli jo toisella tasolla. Italialaiset saivat aikaan vain 22 pistettä puoliajan jälkeen, mutta avausneljänneksen ilotulitus kantoi loppusummeriin asti.

– Meillä kesti liian kauan, että pääsimme pelaamaan meidän tyylistä koripalloa.

Susijengin tie tyssäsi neljänsissä peräkkäisissä EM-kisoissa ennen puolivälierävaihetta. EM-alkulohko Helsingissä oli menestyksekäs loppuunmyytyjen Hartwall Arena -pelin ja neljän voiton myötä, mutta lopulta Italia oli liian vahva Istanbulissa.

– Olen erittäin ylpeä joukkueestani. Pelasimme hyvin ja Helsingissä luoto tunnelma oli jotain, mitä emme ole nähneet ennen. Tappiosta jäi se tunne, että olisimme voineet saada enemmän, mutta tämä mahdollisuus jäi käyttämättä. Mutta sillä tavalla nämä turnaukset menevät: yksi huono neljännes ja se on tervemenoa, Dettmann sanoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

– Meillä oli vain yksi tavoite eli voittaa Italia. Energia- ja pelitasomme ei ollut sama kuin Helsingissä ja se oli siinä. Kaikki kunnia Italialle, he olivat tänään parempi joukkue.