© Kuva: fiba.com

Susijengin niukasti kukistanut Slovenia välieriin – tähtikaksikko ilmiliekeissä

Susijengin alkulohkon puhtaalla pelillä voittanut Slovenia eteni EM-koripallossa neljän parhaan joukkoon. Slovenia voitti tiistain myöhäisillan ottelussa Latvian 103-97.

Kumpikaan joukkue ei ottelussa säästellyt, vaan päästä päähän mentiin vauhdilla. Slovenia näytti ratkaisseen ottelun jo avausneljänneksellä karkaamalla yli 10 pisteen johtoon ja heittäen peräti 34 pistettä. Goran Dragic (26/6/8) oli tulessa tehden 13 pistettä avausneljänneksellä. Latvia iski kuitenkin takaisin toisella neljänneksellä ja lähti tauolle 55-51-johdossa.

Slovenia tuli jälleen kolmannella neljänneksellä ja repäisi jälleen johtoon. Latvia pysyi pelissä mukana Kristaps Porzingisin (34/6) ja Davis Bertansin (23) koreilla. Ratkaisu jäi lopulta loppuhetkille, kun 18-vuotias Luka Doncic (27/9) otti sankarin viittaa harteilleen johdattaen Slovenian neljän parhaan joukkoon.

Slovenia kohtaa torstaina välierässä Espanjan.