Karhubasket pelasi sunnuntaina viikonlopun toisen kamppailun Salon turnauksessa. Lauantaina Karhubasket hävisi Salolle, mutta sunnuntaina kurssi muuttui. Karhubasket pelasi tasapelin Kouvojen kanssa.

Kouvot aloitti terävästi ja repi nopeasti 0-7 johtoaseman. Kauhajokiset pääsivät mukaan peliin, mutta kouvolalaiset hallitsivat tapahtumia Wayne Bernardon (23/1/2) ja James Sinclairin (19/6/3) johdolla. Karhubasket oli tappiolla ensimmäisen kympin jälkeen 20-27 ja puoliajalla 41-46.

Puoliajan jälkeen sama tahti jatkui. Kouvojen Jamie Skeen (17/3/2) ja väkivahva sentteri Thomas Gipson (16/9), pitivät joukkueen edellä. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 68-75.

Viimeisellä kympillä Karhubasket sai pelin kulkemaan. Fuquan Edwin (26/4/3) johti joukkueen hyökkäyspeliä ja Stephen Maxwell (15/10) sekä Marcus Allen (14/3) säestivät häntä hyvin. Myös Joonas Lehtoranta pelasi hyvin (12/4/2). Heidän tahdittamina Karhubasket nousi viimeisellä viidellä minuutilla tasoihin ja peli päättyi lukemiin 96-96.

Karhubasket voitti levypallot 40-32 ja haki peräti 15 hyökkäyspään levyriä. Joukkueen aktiivinen hyökkäyspeli näkyi taas vaparien määrässä. Karhubasket pääsi vapariviivalle 32 kertaa, kun Kouvot pääsi heittämään vain 12 vaparia. Karhubasketin prosentti oli myös kohtuullinen, 75 prosenttia (24/32). Kouvot oli todella tarkkana kakkosissa, upottaneet ne 75 prosentin tarkkuudella.

– Ensimmäisellä jaksolla oltiin hieman sekaisin puolustuskonseptien kanssa, josta otan omaan piikkiini suurimman osan, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso kertoi Karhun sivuilla.

– Puoliajalla täsmennettiin tätä ja vaikka vieläkin ajoittain tuli kommunikointi- ja sijoittumisvirheitä, niin pääsimme kiinni haluttuihin asioihin. Hyökkäyspäässä olimme hieman eilistä parempia. Kun olemme aloitteellisia ja reagointimme tilanteissa paranee, niin olemme vaarallinen vastus kenelle tahansa. Pelillisten asioiden lisäksi meidän pitää kehittyä vielä reilusti joukosta yksilöitä oikeaksi joukkueeksi. Tätä kohti haluttaessa kaikkien pitää tehdä rutkasti töitä ja heittäytyä toimintaan, eikä pelkästään kentällä vaan myös sen ulkopuolella, Laakso kertoi.

Karhubasketin viimeinen harjoituspeli ennen Korisliigan runkosarjaa on perjantaina 22. syyskuuta, jolloin joukkue kohtaa BC Nokian vieraissa.