Kauden 17-18 harjoitusottelut käynnistyivät Turun NMKY:n ja ToPon kohtaamisilla.

Perjantaina kobrabussin nokka käännettiin kohti Turkua, jossa kohdattaisiin paikallinen ylpeys TuNMKY. Kobrilta puuttui kokoonpanosta vielä Chris Ortiz, joka oli samaan aikaan matkalla Atlantin yllä.

Ottelun alku oli Namikan tykitystä. Joukkue heitti todella hyvin ja taisi ensimmäiset 8 kolmosta sujahtaa sukkana sisään. Kobrajoukkue juoksi settejään ja välillä niissä aina onnistuttiinkin. Iloa tuotti kobrien nuorten Perttu Blomgrenin ja Samuel Kujalan ennakkoluuloton peli-ilme. Puoliajan jälkeen Kobrat sai pakkaansa paremmin kasaan ja joukkue oli entistä paremmin samalla sivulla. Puolustuskin alkoi ajoittain toimimaan, jonka ansiosta myös hyökkäys rullasi paremmin, joten ihan ok ensimmäinen yhteinen ottelu. Turku oli erittäin valmis joukkueena ja pelasi tehokasta hyökkäyspeliä ja taisi upottaa kaikkiaan 16 kolmosta ottelussa. Tilastoja ottelusta ei ollut käytettävissä, mutta Kobrapelaajien pisteet jakaantuivat seuraavasti; Lucas Woodhouse 16, Tuomas Viertola 3, Panu Peltokangas 3, Jussi Turja 19, Perttu Blomgren 6, Maurice Creek 23, Terence Jennings 20, Samuel Kujala 2, Ville Turja 2. Niin ja ottelun päättyi lopulta Kobrille 89-94.

Lauantaina aamupala ja kobrabussin nokka kohti Helsinkiä, jossa ensin Helsinki-Vantaan lentokentälle hakemaan Kobrien neljättä ulkomaalaispelaajaa. New York-Reykjavik-Helsinki -lento oli lähes ajallaan, mutta ennen kuin Ortiz asteli ulos tuloaulaan, oli kello jo edennyt lähes kolmeen.

ToPoa vastaan joukkueen ilme oli hyvinkin keskittynyt heti alusta pitäen. Peli oli huomattavasti rohkeampaa ja Kobrat olikin kuskin paikalla lähes läpi ottelun. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla ja Ortizkin pelasi muutaman minuutin. Tästäkään ottelusta ei ollut tilastoja saatavilla, mutta Kobrien pisteet jakaantuivat seuraavasti; Woodhouse 10, Viertola 16, Peltokangas 10, Jussi Turja 11, Creek 25, Jennings 14, Ortiz 2, Ville Turja 2, niin ja ottelu päättyi 79-91.

Kobrien harjoitusottelut jatkuvat keskiviikkona 20.9 klo 19.00 ja toinen ottelu heti perään torstaina klo 19.00 kun Lapualle saapuu Umeå Basket Ruotsista.