Karhubasket pelasi viimeisen harjoitusottelun ennen ensi perjantaina alkavaa Korisliigan runkosarjaa. Joukkue matkusti Nokialle, jossa se kohtasi BC Nokian.

Ottelun ensimmäinen kymppi oli kauhajokisille vaikea. Nokia heitti tarkasti ja oli vahva niissä muutamissa hyökkäyspään levypalloissa, joita jäi tähteille. Se kasvatti eron 17 pisteeseen, mutta Karhubasket vei avauskympin viime hetket 0-6 ja toiselle neljännekselle lähdettiin lukemista 35–24.

BC Nokia jatkoi nopeaa hyökkäämistä toisella kympillä. Karhubasketin hyökkääminen oli hankalan näköistä, eikä joukkue päässyt juoksemaan haluamiaan nopeita hyökkäyksiä. Nokia puolestaan pääsi yllättävän helposti korille, joten ero kasvoi taas yli 10 pisteen. Karhubasket onnistui taas viemään neljänneksen loppuhetket, joten puoliajalla oltiin lukemissa 58–49.

Kolmannen neljänneksen alkupuolisko noudatti samaa kaavaa, kuin edellisetkin neljännekset. Nokialaiset kasvattivat eroa, mutta sitten vieraat tiivistivät puolustusta ja pääsivät riistojen jälkeen juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Viimeiselle kympille lähdettiin tilanteesta 76–71.

Karhubasket siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon viimeisen kympin puoliväliin mennessä. Tätä asemaa se ei enää luovuttanut pois, vaan eteni 102-99-voittoon.

Karhubasketin tehokkain oli Stephen Maxwell (32/5). Marcus Allen (17/3), Fuquan Edwin (14/7) ja Juho Lehtoranta (13/2) antoivat tulitukea. Karhubasket hankki jälleen hyvin vapareita (30 kappaletta), mutta tarkkuus jäi vaisuksi, prosentin ollessa 57. Kakkosissa tarkkuus oli erinomainen (70 %). Joukkue voitti myös levypallot 35–37.

Nokian tehokkaimmat olivat 20 pistettä tehnyt Vinsent Council, Lawrence Gilbert teki 16 pistettä.

– Kyseessä oli erittäin vauhdikas kamppailu, välillä jopa liiankin nopea. Luonnollisesti molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli vielä puolustusta edellä. Tänään kokeilimme erilaisia tapoja palloscreen-puolustuksessa ja saimme tästäkin hyviä asioita mukaamme jatkoa ajatellen. Varmasti pelaajillemme hyvä oppi kuinka voidaan nousta vaikeasta tilanteesta kamppailemaan voitosta ja vielä kääntämään se voitoksi. Hienoa oli myös se, että vaikka kaikilla pelaajillamme ei ollut paras mahdollinen päivä erinäisistä syistä johtuen, kaikki sai ottelun aikana (etenkin ratkaisuhetkillä) myös runsaasti onnistumisia. Vaikka kyseessä oli preseason ottelu, niin kyllä toisen puoliajan taistelu ja sen kautta voittaminen tuntui varmasti hyvältä koko joukkueen sisällä. Nyt pieni huili ja kohti ensi viikon treenejä. Perjantaina Karhubasketin Korisliigan runkosarja alkaa Kotkassa, Karhubasketin päävalmentaja Jussi Laakso totesi seuran sivuilla.