Naisten maajoukkueen Anni Mäkitalo, 25, aloittaa ensimmäisen kautensa Saksan Bundesliigassa, kun hän teki kesällä sopimuksen Donau-Riesin kanssa. Mäkitalo on sopeutunut nopeasti uusiin maisemiin ja löytänyt paikkansa joukkueessa.

Mäkitalo pelasi viime kaudella Ranskassa ja sitä aiemmin hän on pelannut Tshekissä ja Unkarissa. Kesällä hän päätti tarttua uuteen haasteeseen, kun hän otti suunnakseen Saksan ja Donau-Riesin joukkueen. Mäkitalo on sopeutunut uuteen ympäristöön.

– Olen ollut täällä kuukauden ja meillä on ollut tiukka valmistautumiskausi jonka aikana pelasimme kuusi treenipeliä. Joukkueessa on vain kaksi uutta pelaajaa, mutta muuten joukkue on pysynyt samana. Sen on huomannut harjoituspeleissä verrattuna niihin joiden joukkueet ovat vaihtuneet paljon. Sen vuoksi kauden alku on meille tärkeä, sillä kohtaamme heti alkuun joukkueita mitkä olivat samoilla sijoilla viime kaudella.

– Paketti on yllättävän hyvin kasassa ja olemme toisen uuden pelaajan kanssa sopineet joukkueeseen tosi hyvin. Olen tuntenut pystyväni auttamaan joukkuetta ja olen löytänyt roolini, Mäkitalo kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Mäkitalolta on odotettu erityisesti hyökkäyspäässä vauhtia ja pallonliikettä sekä puolustuksessa aggressiivisuutta. Hän on mielestään pystynyt vastaamaan odotuksiin harjoituskauden aikana.

– He haluavat minun tuovan nopeutta kentälle ja pistävän palloa eteenpäin. Puolustukseen minun odotetaan tuovan intensiivisyyttä ja puolustamaan monia eri paikan pelaajia ja vastustajan parhaita pelaajia. Koen, että olen pystynyt tuomaan juuri niitä asioita joukkueen peliin. Kumpaankin rooliin olen tyytyväinen ja haluan pystyä vakiinnuttamaan roolini joukkueessa.

Viime kaudella Donau-Ries jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle. Mäkitalo uskoo kauden alun näyttävän suuntaa lopulta koko kaudelle.

– Tavoitteista emme ole puhuneet ääneen, mutta viime kaudella joukkueen alku oli jähmeä ja sen takia he jäivät ulos pudotuspeleistä. Nyt tarvitaan hyvä startti, ettei keväällä tarvitse pelata jokaista peliä veitsi kurkulla. Mielestäni meillä on mahdollisuudet ainakin pudotuspeleihin, ennakoi Mäkitalo.