Joensuun Katajan taival FIBA Champions Leaguessa sai alkunsa voitokkaissa merkeissä. Toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa Kataja oli pitkään takaa-ajajana, mutta nousi lopulta komeaan 79-75 (34-36) –vierasvoittoon.

Joventut kävi ottelun kolmannen jakson loppupuolella jo kahdeksan pisteen karkumatkalla ruotsalaissentteri Simon Birganderin korilla. Kataja nousi kuitenkin vielä ennen päätösjaksolle siirtymistä neljän pisteen kosketusetäisyydelle Vesa Mäkäläisen ja Damier Pittsin onnistumisilla.

Päätösneljänneksellä molemmilla joukkueilla oli omat etsikkoaikansa, mutta Katajan vahvin jakso osui juuri oikealle hetkelle. Sentteri Jerome Jordanin nostettua Joventutin kahden pisteen johtoon kaksi minuuttia ennen päätössummeria, pisti Katajan puolustus putiikin kiinni ja piti isännät pisteittä lopun aikaa.

Ensin Alexander Marzette tasoitti ottelun lukemiin 75-75 ja tämän jälkeen ottelun loppulukemat sinetöi Katajan pisteykkönen Pitts. Kahden pisteen hyppyheitollaan mies nosti joensuulaiset johtoon ja onnistuneen puolustuksen jälkeen mies pääsi viimeistelemään vapaaheittoviivalta loppunumeroiksi Katajan 79-75 –vierasvoiton.

Pitts oli koko ottelun pisteykkönen 18 pisteellään ja pisteiden lisäksi mies pyöritteli myös 5 koriin johtanutta syöttöä. Pirteästi vierasjoukkueen riveistä esiintyi myös 10 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kirjauttanut sentteri Tommi Huolila, jonka +/- -lukema oli Katajan selkeästi paras, +16. Kaksinumeroisille pistelukemille itsensä heittivät myös Marzette (11 pistettä/4 levypalloa), Ilari Seppälä (11/3) sekä Wesley Saunders (11/7/3 syöttöä).

Joventutin riveistä kovinta jälkeä tekivät ruotsalaissentteri Birgander (12/5/3 blokkia) sekä yhdeksän vapaaheittoa pussittanut Jordan (15/8).

Toisen karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan Joensuun LähiTapiola Areenalla tiistaina 26.9.