Lapuan Kobrien viime kausi oli tuloksellisesti kirkkaasti sen paras Korisliigassa. Viidenneksi runkosarjassa sijoittunut joukkue joutui kuitenkin pettymään pudotuspeleissä, kun paikallisvastustaja Karhu jatkoi mitalipeleihin puolivälieristä.

Kesän aikana Kobrat on kokenut tuntuvia muutoksia niin pelaajistossa kuin penkin päässä. Lars Ekström palasi maailmalta takaisin Korisliigaan ja Lapualla onkin huhujen mukaan painettu kesällä hommia kovalla sykkeellä ja hyvässä hengessä.

Kobrien kotimainen osasto on jatkuvuuden näkökulmasta ihailtavan hyvillä kantimilla. Ville Turja (193/34), Jussi Turja (194/27) ja Tuomas Viertola (193/27) jatkavat kaikki viime kauden joukkueesta ja vuoden Uudenkaupungin reissun jälkeen Lapualle paluun tekee Panu Peltokangas (201/25). Nuoriso-osaston kirkkain tulevaisuuden lupaus on U16-maajoukkueen kantaviin voimiin lukeutuva Perttu Blomgren (193/16).

Kobrat lähtee kauteen neljän ulkomaalaisvahvistuksen voimin ja nelikosta löytyy jälleen monipuolisuutta sekä laatua. Pelinrakentajan paikalle Ekström rekrytoi 190-senttisen Lucas Woodhousen (23) ja silkkisen pehmeällä heitolla varustettu Maurice Creek (196/27) tarjoaa tulivoimaa Kobrien takakentälle.

Etukentällä Lapuan urheilutalon asiantunteva yleisö saa ihastella Christopher Ortizin (203/24) sekä Terence Jenningsin (208/28) edesottamuksia. Kaksikosta Jennings pelasi viime kaudella NBA:n kehitysliigassa Delaware 87ersin paidassa ja on viettänyt liigassa eri joukkueiden paidassa yhteensä kolme kautta, tehtaillen keskiarvoikseen 6,9 pistettä ja 4,3 levypalloa ottelua kohden.

Damon Williamsin ja Aubrey Conerlyn maiseman vaihdokset aiheuttavat Kobrille luonnollisesti haasteita. Creekin johdolla lapualaisten vahvistukset ovat kuitenkin jälleen valmiita nostamaan joukkueen pudotuspeleihin.